2018-07-16 12:01


Anticaniculă

 |  21:00
Anticaniculă

Din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, atât programul ştrandurilor, cât şi cel al băilor publice va fi prelungit. Ştrandurile Dâmboviţa şi Giuleşti vor fi deschise până la ora 22.00, la fel şi băile Griviţa şi Giuleşti.

Tarifele de acces la Ştrandul Giuleşti sunt de 10 lei pentru adulţi, 3 lei pentru copii şi pensionari, iar pentru copiii sub 14 ani însoţiţi de părinţi intrarea este gratuită. De asemenea, cele aproximativ 60 de şezlonguri pot fi închiriate cu 10 lei /zi.

La Ştrandul Dâmboviţa, preţul unui bilet este de 10 lei de luni până vineri şi 15 lei sâmbătă şi duminică. Pentru copiii sub 7 ani însoţiţi de părinţi accesul în ștrand este gratuit pe toată perioada sezonului de agrement. Tarifele la băile publice Griviţa şi Giuleşti sunt de 10 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii şi pensionari.

Şi fântânile au program prelungit

Şi programul de funcţionare a fântânilor a fost prelungit, astfel că acestea vor fi deschise de la ora 08.00 la 24.00. Ele sunt 50 la număr şi sunt amplasate în zonele: Unirii, Tineretului, Miorița, Herăstrau, Gara de Nord, Arhitectură Dunărea, Sărindar-CCA, Senat, Academia Militară, Costache Negri, Izvorul Rece, Vitan, Rucăr, Lacul Circului, Lacul Cişmigiu, Carol, Sfinții Voievozi și Teatrul Odeon.

Corturi medicale şi apă

De asemenea, Administraţia Spitalelor a montat în centru şi în zonele aglomerate corturi medicale, dotate cu aer condiţionat, medicamente şi aparatură de specialitate. În caz de necesitate, cetăţenii au la dispoziţie şi două puncte de prim-ajutor, în Pasajul Universităţii şi în Complexul Grozăveşti.

Primăria Sectorului 4 este pregătită pentru amplasarea în orice moment, în zonele cu circulaţie pietonală intensă, a şase puncte de distribuire a apei potabile. Locaţiile sunt: Piaţa Unirii - 1 cort, Piaţa Progresul - 1 cort, Piaţa Sudului - 2 corturi, staţia metrou Brâncoveanu - 1 cort şi Parcul Tineretului - 1 cort.

Corturile sunt dotate cu dozatoare cu apă plată, pahare de unică folosinţă, aparate de aer condiţionat, mese şi scaune, cât şi cu personal calificat în acordarea primului-ajutor.

În incinta instituţiilor publice de interes local vor fi amenajate alte 12 puncte de prim-ajutor, unde locuitorii sectorului 4 pot beneficia nu doar de apă potabilă, ci şi de răcoarea oferită de aerul condiţionat.

Recomandări

Medicii recomandă ca, în această perioadă caniculară, să se reducă activităţile în spaţiul deschis şi să se evite deplasările în intervalul orar 09.00-19.00. Purtarea unor haine subţiri din bumbac, deschise la culoare, ochelari şi pălării de soare; consumul a 1,5 - 2 l de apă/zi, duşuri cu apă călduţă; consumul de fructe şi legume proaspete, de asemenea, este recomandat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-15

TAGURI: Dambovita, Giulesti, secorul 4, corturi, strand, baie, canicula tags:cort, apa, ajutor, strand , program

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.