2019-03-25 23:02


Antidot pentru divorţ

 |  16:05
Antidot pentru divorţ
ÎnRomânia, un procent semnificativ din numărul divorțurilor îl reprezintă celecauzate de „plecările la muncă în străinătate”. Ca să reziste tentațiilor detot felul și dorului de persoana iubită, mulți (dar nu toți!) dintre cei carepleacă la muncă în Italia, Spania, Germania etc. își iau cu ei în bagaj, pelângă izmene, tricouri, și… poze cu soția nudă sau filmulețe sexy cu ea.

Femeile„bagă” cel mai des divorț

Relațiilede cuplu dintre soții români sunt de multe ori afectate, pentru că unul dintreparteneri este nevoit să lucreze la mare distanță. A devenit o modă ca oameniisă „plece la muncă afară”, o modă iscată de neajunsurile vieții de zi cu zi,dar care zdruncină din temelii tocmai obiectivul pentru care oamenii faceforturi să-și caute norocul la mii de kilometri distanță: acela de a aveacândva o familie normală, fără grija zilei de mâine sau, cel puțin, care sătrăiască decent. Datele statistice pun în evidență o evoluție îngrijorătoare afenomenului, în special în județele din nordul Moldovei, mari „exportatoare” deforță de muncă. Numărul divorțurilor a crescut cu până la 35% față de anultrecut, iar dintre acestea, jumătate au ca motiv despărțirile de lungă durată,ca urmare a plecării în străinătate a unuia dintre soți. Femeile sunt cele carebagă cel mai des divorț. Poate și pentru că în cazul lor se găsește mai ușor delucru peste hotare, sunt și mai bine plătite și, astfel, rolurile în familie seinversează. Fenomenul generează uneori dispute violente.

„E păcat dacă privesc poze cu soția meagoală?”

O organizație creștină din Republica Moldovaa primit scrisoarea unui cetățean carevoia să se lămurească asupra unui aspect intim: „Soţia mea este plecată de treiani din ţară. E păcat dacă privesc poze cu ea goală şi mă aprind? Nu amînşelat-o şi nici nu vreau să o înşel. Îmi este dragă ca ochii din cap.” Dinpunct de vedere creștin, obiceiul este înfierat de biserică, pentru că îl poateîmpinge pe individ în păcat: „Privind la poze cu soţia goală nu faceţi altcevadecât să aprindeţi dorinţa sexuală care vă va pune sub o presiune rea şi oriveţi începe să mergeţi la alte femei, ori veţi recurge la practica păcătoasă amasturbării, ori veţi fi totdeauna tulburat de dorinţa sexuală care nu poate fiîmplinită. Oare doriţi să se întâmple vreunul din aceste lucruri? Dacă nu,atunci nu mai priviţi la poza goală a soţiei!”, explică cei de la MoldovaCreștină, care adaugă faptul că, această practică: „… nu este altceva decâtaprinderea poftei care va duce la curvie sau la alte lucruri rele şi esteîmpotriva voii lui Dumnezeu.”

„Pa,iubito, ne vedem diseară!”

Gicu, un tânăr din Colentina, geme din greu(de durere!) după Laura, fata care i-a frânt inima în 15 și a plecat camenajeră în Spania. El scoate poza din când în când din portofelul zdrențuit șiunsuros, o sărută, fără să-l vadă nimeni, și lăcrimează. La casetofonul dinLoganul șmecher, tunat cu banii pe care i-a trimis biata româncuță lunatrecută, cântă și Nicolae Guță, de parc-ar ști, al dracu!, de supărarea luiGicu. Din poza șifonată ca o batistă, de atâta frecat și bale iubitoare,zâmbește bleagă Laura, în piela goală. Țâțele ei îl sufocă și parcă-i fac înciudă, lațindu-se din bucata de carton, copanele sunt durdulii și cu celulită,ba se vede și un firicel de mustăcioară sub nas. Dar el o iubește, e nevastalui. Ia fotografia, o pupă din nou și-o îndeasă la loc, în portofel, întrecartea de identitate, talonul mașinii și cardul de fidelitate de la farmacie.„Pa, iubito, ne vedem diseară!”, suspină Gică dulce, apoi bagă cheia în contactși dă muzica mai tare, să sară berea din halbe la cârciuma din buza uliței. Șidorul parcă-i mai trece!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-11-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VALFLORI
10 Iun 2011

Slab articol. Se vede ca nu prea mai sunt subiecte. Problema cu plecatul afara si cu divortul e veche. Mai ales ca in Italia si Spania au plecat cetatenii de mana a treia. E normal ca orice rapanoasa din Romania, cand ajunge in Italia sau Spania si cand impinge carutul in supermarketul pe care l a vazut prima data in viata ei, sa se copuleze cu primul italian sai spaniol care conduce masina.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...