2018-12-15 16:44


Antireclamă pentru dărnicie: asistații social au aruncat pe stradă cutiile cadourilor primite

 |  18:59
Antireclamă pentru dărnicie: asistații social au aruncat pe stradă cutiile cadourilor primite
Marius Florian

Zilele trecute, la Casa de Cultură a Sindicatelor, s-au împărțit pachete de Crăciun pentru copiii nevoiași. Aceștia, după eveniment, au aruncat ambalajele pe jos în drumul lor spre casă.

Un cititor al PUTEREA ne-a semnalat: „La Casa de Cultură s-au împărțit niște pachete de Crăciun pentru copii nevoiași. Am dedus acest lucru când am văzut ieșind din clădire un grup de persone foarte viu colorate, prima oară crezând că sunt colindători cu ursul, care aveau pachete în mână și țipau isteric unii la alții. Erau țigani, pardon conaționali de-ai noștri, care deschideau cele primite și aruncau după pachetele și ambalajele pe jos. (…) Nu mare mi-a fost mirarea când am văzut toată zona plină de pachete aruncate. După ambalaje par să fie cutii de pantofi frumos aranjate și chiar cu etichete pe care se specifică fată/băiat. Deci, probabil a fost o acțiune umanitară făcută de niște oameni bine intenționați, dar care nu știau cum o să ajungă cele pregătite cu drag de ei. Stația Rapsodia a autobuzului 44 era foarte curată și acest lucru mi-a amintit de cât de civilizat este să mergi pe linia 44 când în spate sunt absolut tot timpul țigani care bat ritmuri orientale, iar controlul nu a urcat niciodată în acest autobuz, însă se ia de copii și pensionari în modul lor normal cu tentă de scandal pe celelalte linii. (…) Linia aceasta duce către Henri Coandă, cartier sponsorizat din plin de Primăria Constanța în care chiar la ora asta se investesc încă câteva milioane de euro”, ne-a spus cititorul.

Organizatorii, șocați de situație!

Într-adevăr, ambalajele provin de la cadouri oferite în cadrul unei acțiuni. Este vorba despre „Operațiunea Crăciunul Copilului” („Operation Child Christmas”), în care 240.000 de cadouri vor fi distribuite în România în preajma sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, în perioada 14-24 decembrie, va fi pentru prima dată când atât de multe daruri vor ajunge la copiii familiilor defavorizate din toată țara, subiect despre care PUTEREA a scris zilele trecute.

„Am avut un proiect acolo. Una din echipele noastre a distribuit cadouri la copiii din Henri Coandă, având programul la Casa de Cultură. Sigur, e regretabil că atât pot… atât pot… dar, greu putem controla. Noi mereu le spunem să nu deschidă cadourile până acasă. Este sfatul pe care îl putem da… în rest, îmi pare rău… nu știu ce să…”, a spus, vizibil dezamăgit, reprezentantul Centrului Creștin Callatis din Mangalia și coordonatorul acțiunii, Dorel Toma, pentru PUTEREA.

Astfel, se confirmă faptul că mizeria provine tocmai de la cei cărora li se adresează viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, care a anunțat zilele trecute că va continua proiectele sociale, în special pe cele din cartierul problemă al Constanței, Henri Coandă. Totodată, potrivit proiectului de hotărâre privind bugetul provizoriu de venituri și cheltuieli al Constanței, municipalitatea se va axa în continuare pe asistența socială, percepută ca prioritate principală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-20

GALERIE MEDIATAGURI: cadouri asistati social, asistati social mizerie constanta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DUMNEZEU(L MAMII LOR)
21 Dec 2015

BĂI, AMEȚIȚILOR,”NICI RĂCHITA NU-I CA OMUL, NICI TZIGANNUL NU-I CA OMUL!” AȘADAR, DIN GUNOAIELE ASTEA GENETICE, NU OBȚII OAMENI DECÎT ”DĂRUINDU-LE” UN AMPLU ”PROGRAM” DE...ECPIROSIS...
Random imageUltimele stiri


loading...