2019-01-23 18:58


Anunțul Ministrului Apărării: Ce se întâmplă cu PENSIILE MILITARILOR

 |  22:38
Anunțul Ministrului Apărării: Ce se întâmplă cu PENSIILE MILITARILOR

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a făcut mai multe precizări despre pensiile din sistemul militar în situația în care o întreagă dezbatere a pornit în spațiul public privind cum vor fi afectate pensiile militare ca urmare a modificările pe care vrea să le facă ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

"Am avut această discuție cu premierul României, cu domnul Mihai Tudose, am avut o discuție și cu domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și a PSD, care vă aduc aminte că în urmă cu trei zile a avut o poziție similară cu cea pe care am avut-o și prim-ministrul. Ieri, discuția a fost un pic mai aplicată în sensul în care i-am indicat primului-ministru principiile de bază pe care trebuie să le aplicăm în ceea ce privește pensiile militare.

Am făcut sublinierea că pensiile militare sunt plătite din bugetul Ministerului Apărării Naționale și nu din bugetul asigurărilor sociale. Această situație este similara cu cea din țările membre NATO și a Uniunii Europene. Am făcut precizarea că în situația modificării acestei legi a pensiilor militare, propunem să păstrăm același algoritm de calcul al pensiilor. Am făcut de asemenea sublinierea că valoarea pensiilor nu va depăși 100% din baza de calcul și că nu vor fi afecate pensiile aflate în plată, acestea rămân în vigoare", a precizat Adrian Țuțuianu la B1tv.

Mii de militari, polițiști și angajați din serviciile secrete și-au depus în acest an dosarele de pensionare de teamă că viitoarele pensii le vor fi diminuate printr-o modificare a legii pensiilor militare. În cadrul ședinței de Guvern de joi, chiar premierul Mihai Tudose a vorbit despre "hemoragii extraordinare în sistemele militare”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-22

TAGURI: adrian tutuianu, ministrul apararii, pensii militari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NELU STIUCA
22 Iul 2017

PENSIILE MILITARILOR TREBUIE CALCULATE DUPA REGULI EUROPENE SI NU DUPA CELE BALCANICE SAU DAMBOVINTEINE.........Pensia maxima nu trebuie sa depaseasca raportul 1-5 ,in prezent acesta este de 1- peste 100. Pensionarilor nu trebuie sa li se permita sa incaseze simultan si salariu platit din bugetul de stat (fie ales al boborului, fie consilier de paie, etc) . SPECIALISTII , ELITELE, OAMENII VALOROSI PENSIONATI POT FI RECHEMATI IN ACTIVITATE SI SALARIZATI NORMAL PE PERIOADE LIMITATE.
GORUN
22 Iul 2017

Dezordinea creata in pensiile militare de guvernul Boc trebuie oprita.Daca magistratii, si nu numai, primesc salarii si pensii la nivel european, cu atat mai mult militarii ar trebui sa aiba solde si pensii la nivel NATO, armata fiind iitegrata total in acest organism si care participa la toate activitatile acestuia.pe plan international.
Random imageUltimele stiri

loading...