2019-02-21 22:12


Anunțul ministrului Liviu Pop. Ce se întâmplă cu angajările din EDUCAȚIE și SĂNĂTATE

 |  21:27
Anunțul ministrului Liviu Pop. Ce se întâmplă cu angajările din EDUCAȚIE și SĂNĂTATE

Ministrul Educației, Liviu Pop, a dat asigurări joi că nu vor fi înghețate angajările nici în sistemul de Educație, nici în cel de Sănătate.

"Înghețarea angajărilor la stat nu vizează nici Educația, nici Sănătatea. Prin memorandum intern, și în Educație, și în Sănătate, și în orice alt serviciu, în orice altă instituție se pot face angajări, doar că este un comitet interministerial care decide lucrul acesta. (...) Sunt controlate, dacă putem spune așa (angajările — n.r.). (...) Și noi vom veni cu un memorandum pentru că vor fi profesori care pleacă în timpul anului școlar, se pensionează", a declarat Liviu Pop la Antena 3.

Întrebat dacă există un deficit de personal în sistemul de Educație, Liviu Pop a răspuns că da.

"Avem profesori necalificați în sistemul de învățământ, unul dintre obiectivele Guvernului este acela de a nu mai avea profesori necalificați la clasă. (...) Avem 280 de mii profesori efectiv, 330 de mii angajați. (...) Nici în Educație, nici în Sănătate, nici într-un alt domeniu unde se justifică crearea unor posturi, nu vor fi înghețate angajările. Va fi un memorandum în Guvern, aprobare specială pe zona respectivă, explicat de ce se face chestiunea aceasta (...). În fața clasei trebuie să ai profesor, la capul pacientului trebuie să ai medic", a spus Liviu Pop.

Toate posturile din administrația publică centrală vor fi auditate până la sfârșitul acestui an de un comitet interministerial, până atunci urmând să fie suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, potrivit unei ordonanțe adoptată joi de Guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-21

TAGURI: ministru, liviu pop, angajari, educatie, sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Iul 2017

Liviu Pop, este ca totii LIDERII DE SINDICATun TRADATOR MAFIOT care a CONTRIBUIT LA INGROPAREA invatamantului si a ROMANIEI .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...