2019-02-23 03:41


Apa Nova a reparat în timp record surparea de la Spitalul Militar

 |  19:28
Apa Nova a reparat în timp record surparea de la Spitalul Militar

Sambata, 8 iulie, s-a produs o surpare de aproximativ 1 mp pe aleea de acces secundar a Spitalului Militar, pe fondul precipitatiilor istorice din 3-4 iulie si a vechimii retelei de canalizaredin zona, racordul inlocuit descarcadu-se in reteaua de canalizare de pe str Mircea Vulcanescu cudn 60/90 cm, anul de punere in functiune fiind 1901. Aceasta surpare a fost reparata in timp record de Apa Nova – Compania de Ape Bucuresti, astfel, duminica dimineata au fost incheiate lucrarile, inclusiv asfaltare.

Apa Nova a reparat în timp record surparea de la Spitalul Militar
zoom

Reclamatia desurpare canalizare a fost primita prin call center la ora 15.02 in data de 08.07.2017, iar la ora 06.00 in data de 09.07.2017 s-a finalizat lucrarea cu aducerea terenului la starea initiala. Interventia a fost efecuata pe timp de noapte, fiind inlocuit tot racordul spitalului, la adancime de3 m.

Din fericire, a fost singura surpare inregistrata in urma evenimentelor pluviale de saptamana trecuta, desi volumul de apa tranzitat de reteaua de canalizare a depasit 12 mil metri cubi, iar debitul inregistrat l-a depasit pe cel al Oltului. Spre comparatie, la Paris, in cazul unor ploi cu intensitate comparabila (49l/mp/ora), au fost inundate zeci de statii de metrou, in conditiile in care in Bucuresti singurele probleme au fostacumulari de apa pe cateva zeci de strazi (rezolvate in cateva ore).

Sistemul de canalizare a facut fata, datorita investitiilor realizate de ANCAB (anul acesta se investesc aproximativ 30 mil EURO in infrastructura de apa si canalizare a Capitalei) . Mentionam ca prin programele preventive pe care le efectueaza ANCAB (atat vizual, cat si cu roboti) este verificata atat starea de functionare cat si gradul de degradare a retelelor publicede canalizare.

Astfel, au fost prevenite zeci de avarii grave, doar anul acesta. In functie gradul de deteriorare a retelei publice se stabileste gradul de uzura a racordurilor deoarece nu intotdeauna exista si posibilitatea fizica de a inspecta si starea racordurilor. Precizăm că lungimea totală a reţelei de canalizare a Municipiului București  este de cca. 2.377 km și este compusă din peste 125.940 racorduri la reţeaua de canalizare, cu o lungime totală de cca. 944,6 km,  peste 50.950 guri de scurgere, cu o lungime totală a racordurilor de cca. 255 km si peste 67.140 de cămine de inspecţie, existând și 17 km de caseta transport ape uzate sub Dambovita.Cateva cifre ale intervențiilor la reteaua de canalizare, realizate de Apa Nova-Compania de Ape Bucuresti pe parcursul anului 2016:

Apa Nova a reparat în timp record surparea de la Spitalul Militar
zoom

Lucrări realizate la rețeaua de canalizare: TotalIntervenţii tehnice nr 13.975, Lungime reţea curăţată m 263.227, Guri de scurgere şi cămine curăţate nr 36.839, Înfundări eliminate nr 8.362, Inspecții video m 117.731, Înlocuire racorduri nr 582, Guri de scurgere noi nr 92

Concepută să preia apa uzată adusă de restul colectoarelor şi să o transporte la staţia de epurare de la Glina, caseta de sub Dâmboviţa a fost construită în anii 1980,iar din anii 1990 nu a mai fost deloc intreţinută, până ce a fost transferată în exploatarea Apa Nova în anul 2011. Până atunci, din cauza lipsei de lucrări de întreţinere, caseta şi-a redus capacitatea de transport a apelor colectate la aproximativ 47% din capacitatea maximă pentru care a fost proiectată. Exploatarea incorectă atât de mult timp a însemnat şi faptul că readucerea la gradul optim de funcţionare nu a fost deloc un proces simplu, în 2015 ANCAB reuşind aducerea casetei la capacitate maximă


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: surpare, apa nova, spitalul militar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...