2019-01-23 07:45


Apa Nova: Ploile torenţiale care au căzut în București, similare cu media precipitațiilor înregistrate în luna octombrie

 |  14:21
Apa Nova: Ploile torenţiale care au căzut în București, similare cu media precipitațiilor înregistrate în luna octombrie

Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat, miercuri, că ploile torenţiale care au căzut în București, începând de marți după amiază și până miercuri dimineață, au fost similare cu media precipitațiilor înregistrate în luna octombrie.

"Am avut ceva probleme în Străulești, dar și pe alte străzi din sectorul 1, respectiv pe Năvodari, Mexic, ceva minor în zona Dorobanți. De asemenea, în zona Bulevardului Ferdinand cu Mihai Bravu, în zona Metalurgiei, pe Giurgiului, Tudor Vladimirescu, Alexandriei, iar în sectorul 6 pe străzile Brașov, Constructorilor și Orhideelor, dar numai parțial. Situația este evolutivă. Nu am avut însă pasaje inundate. De asemenea, pe bulevardul Corneliu Coposu este o surpare a carosabilului de dimensiunile unei guri de canal. În această zonă noi am prevăzut reabilitarea colectorului de canalizare și am început niște lucrări pregătitoare, dar se pare că acolo unde era constructorul s-a produs o surpare pe banda 1 înspre trotuar. Avem echipa acolo pentru lucrări", a precizat Epsică Chiru, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, Apa Nova București a primit în cursul nopții de marţi spre miercuri 36 de reclamații de la bucureșteni pentru acumulări de apă.

"Pe perioada nopții am acționat cu 16 curățitoare. Am înregistrat 36 de reclamații pentru acumulări de apă, dar care la ora 6,30 erau rezolvate, însă situația este dinamică și asta nu înseamnă că nu au mai intrat după această oră. Am avut 15 incidente la gurile de scurgere, 14 erau soluționate și una era în curs și peste 40 de incidente legate de racorduri și tubulare, dintre care 21 au fost la imobile care nu aveau clapet contra refulării. Este vorba de acel dispozitiv care trebuie montat de către utilizator pe cheltuiala lui pe racordul de canalizare astfel încât în momentul în care colectorul din stradă intră sub presiune să închidă accesul spre imobil. Din păcate, la acumulările de apă a trebuit să intervenim în destul de multe situații în care grătarele gurilor de scurgere erau acoperite cu frunze sau deșeuri și la acumulări de apă aflate în zone necanalizate sau în zone în care străzile nu au panta corespunzătoare, respectiv gurile de scurgere sunt amplasate mai sus de nivelul străzii", a explicat directorul Apa Nova.

Acesta a mai spus că „în București a plouat de marți de la 17:30 până miercuri dimineața la 6:30, cam cât ploua în luna octombrie, media multianuală a lunii (43,5 litri/mp n.r.)”.

„Am tranzitat prin rețeaua de canalizare (caseta de sub Dâmbovița) peste 4,8 milioane mc de apă, cam jumătate din volumul de apă care se află în Lacul morii, debitul maxim fiind de 178 de metri cubi de apă într-o secundă. Acest lucru înseamnă debitul mediul multianual al unui râu de tipul râului Jiu sau al râului Olt", a completat Epsică Chiru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-12

TAGURI: apa, nova, ploaie, torentiala, cade, bucuresti, similar, medie, precipitatii, octombrie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...