2018-12-10 15:13


Aparat unicat pentru depistarea rapidă a infecţiilor, la Institutul Balş

 |  17:53

Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”este prima unitate sanitară din ţară care a obţinut gradul I şi acreditarea.

Institutul Balş are două secţii noi, de pre-terapie intensivă şi de post-terapie intensivă. “Secţia de pre-terapie intensivă tratează pacienţii care nu au nevoie de ventilaţie electrică”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, managerul unităţii. Acesta susţine că Institutul a achiziţionat şi un aparat nou ce va putea depista afecţiunea unui bolnav în maximum 8 ore. “Acest aparat ne poate spune rapid despre ce germeni este vorba. A costat aproximativ 600.000 de euro. Vom scoate banii pe el, pentru că aparatul va fi folosit şi de alte spitale, nu doar de Institutul Balş. În Europa, mai există doar alte şase aparate ca acesta”, a mai precizat Streinu-Cercel.

În curtea Institutului Balş va fi ridicat şi un pavilion nou cu parter plus şapte etaje, în valoare de 32 milioane de euro, realizat în parteneriat public-privat. “Spitalul va avea 120 de paturi, în acest pavilion. Vor fi un pat, maxim două pe salon. Vor fi condiţii de nivel internaţional”, ne-a declarat managerul institutului.  


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...