2019-03-27 03:36


Aproape 100 de candidaţi pe un loc la o facultate din Capitală

 |  19:33
Aproape 100 de candidaţi pe un loc la o facultate din Capitală

Peste 26.000 de candidaţi s-au înscris la sesiunea iulie 2013 la admiterea în facultăţile din cadrul Universităţii Bucureşti, cea mai mare concurenţă urmând să fie la Limbi Moderne Aplicate, acolo unde există o medie de 92,1 candidaţi pentru fiecare dintre cele 10 locuri bugetate.

La Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine media generală este de 7,82 candidaţi pe loc, însă cu excepţia specializării Limbi Moderne Aplicate, şi restul limbilor au un succes printre viitorii studenţi. La italiană, media este de 15,78 de candidaţi pe loc, în timp ce rusa (14,35 cand./loc), portugheza (13,78 cand./loc) şi japoneza (12,36 cand./loc) sunt specializări aproape la fel de populare. Şcoala care a fost cea mai căutată în această sesiune până în prezent este Facultatea de Administraţie şi Afaceri, cea mai căutată specializare fiind Administrarea Afacerilor, acolo unde media a fost de 23,51 candidaţi  pentru fiecare dintre cele 78 de locuri bugetate, cea mai mică notă de intrare fiind 9,66.

Şi Facultatea de Geografie se numără printre principalele ţinte ale candidaţilor la un post de student la buget, la specializarea Hidrologie şi Meteorologie, înregistrându-se o medie de 18,91 aspiranţi pentru fiecare loc disponibil, însă la mare căutare au fost şi Planificare teritorială (17,84 cand./loc), Cartografie (17,09 cand./loc), Geografie Bucureşti (16,09 cand./loc) şi Geografia turismului (15,67 cand./loc).

Rezultatele se afişează până la 27 iulie

Dacă la Administraţie, Fizică şi Sociologie, facultăţi unde admiterea s-a efectuat pe bază de concurs, s-au afişat deja rezultatele, în schimb, la restul specializărilor unde admiterea s-a făcut în mod asemănător, numele celor care s-au încadrat vor fi afişate până la data limită de 27 iulie. În cazul în care vor mai rămâne locuri la buget la anumite facultăţi, tinerii se pot înscrie la sesiunea din toamnă, între 3 şi 10 septembrie, rezultatele urmând să fie afişate la 21 septembrie.

Aglomeraţie şi la SNSPA

 

Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris la admiterea la studiile universitare de licenţă din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). La nivelul universităţii, concurenţa a fost de 5 candidaţi pe locurile subvenţionate de la buget, iar cea mai mare concurenţă s-a înregistrat la Facultatea de Management, cu 12 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, cu 5 candidaţi pe loc.

 

Medicina nu mai e ce a fost

Dacă până în trecut, cea mai mare bătaie pe locuri era la facultăţile de medicină şi farmacie, de data aceasta, media candidaţilor înscrişi pentru a intra la buget la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Capitală este de 5,2 la Medicină şi de 9,7 la Medicină Dentară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-22

TAGURI: facultate, admitere, bucuresti, universitate, medicina, medie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...