2017-01-24 19:34


Aproape 2.000 de turişti sunt pe pârtie în ultima zi a anului

 |  14:01
Aproape 2.000 de turişti sunt pe pârtie în ultima zi a anului

Aproximativ 2.000 de turişti care îşi petrec Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei se află în ultima zi a anului 2011 pe pârtiile practicabile din Sinaia, Buşteni şi Azuga.

Reprezentantul Salvamont Sinaia, Dumitru Lambă, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că pe pârtiile practicabile în această staţiune, respectiv Valea Dorului 1 şi 2, Variantă şi Valea Soarelui, se află în ultima zi a anului circa 400 - 500 de turişti care practică sporturi de iarnă.

Stratul de zăpadă măsoară între 20 şi 50 de centimetri, toate instalaţiile pe cablu care deservesc aceste pârtii funcţionează, iar vremea este bună.

De asemenea, condiţii foarte bune de schi sunt pe pârtia Kalinderu 1, din staţiunea prahoveană Buşteni.

Aproximativ o mie de turişti se află sâmbătă pe domeniul schiabil din Buşteni, turiştii având la dispoziţie şi o pârtie de sanie, amplasată în partea superioară a pârtiei Kalinderu 1, dar şi un Fun Park amplasat la baza acesteia.

Administratorul pârtiei Kalinderu, Ion Vasilescu, a afirmat că stratul de zăpadă compactată măsoară 20 - 25 de centimetri, dar şi că pârtia de sanie este foarte aglomerată.

Kalinderu 1 este deservită de o instalaţie de iluminat nocturn formată din 66 de stâlpi, pe care există câte două corpuri de iluminat, şi de o instalaţie de sonorizare, prin intermediul căreia se difuzează muzică.

Pârtia şi parcul de distracţii, care este dotat cu iluminat nocturn şi în care sunt funcţionale o pârtie de schi pentru începători, o sanie-tobogan, un carusel şi o bandă de tubbing, vor rămâne deschise în ultima zi a anului până la ora 20,00.

Alte câteva sute de turişti schiază sâmbătă pe cele două pârtii din Azuga, respectiv Cazacu şi Sorica.

Administratorul domeniului schiabil din această staţiune, Vasile Richea, a declarat, pentru AGERPRES, că pe Cazacu se schiază la începători, unde funcţionează un babyschi cu o lungime de 110 metri, şi pe Variantă, deservită de un teleschi cu o lungime de 340 de metri.

De asemenea, pe Sorica se practică sporturi de iarnă tot la categoria începători, pe partea deservită de banda rulantă care are o lungime de 90 de metri şi pe partea deservită de un babyschi cu o lungime de 150 de metri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-17

TAGURI: turisti, partie, schiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală