2018-11-14 09:27


Aprobare pentru tratamentul fără interferon pentru 750 de pacienţi cu hepatita C

 |  09:01
Aprobare pentru tratamentul fără interferon pentru 750 de pacienţi cu hepatita C

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, miercuri, că peste 750 de pacienţi cu hepatita C au primit aprobare pentru tratamentul fără interferon.

„Pot spune că până la data de 16 decembrie au fost depuse 1.230 de dosare pentru tratamentul fătă interferon. Până în data de 22 decembrie au fost analizate 978 de dosare. Fac menţiunea că analiza acestor dosare este laborioasă, nimic nu este făcut la întâmplare sau sub presiune", a precizat Vasile Ciurchea, pentru Mediafax.

Comisia de specialitate a CNAS a aprobat până în data de 22 decembrie, 752 de dosare, din totalul celor 978 analizate.

"Mai fac o menţiune: un dosar poate fi respins atunci când lipsesc anumite acte, sau anumite analize, sau anumite rezultate. După completarea dosarelor acestea pot fi depuse din nou. Aşadar procesul este continuu", a explicat preşedintele CNAS.

Vasile Ciurchea a mai spus că toţi pacienţii care întrunesc condiţiile pentru a obţine tratamentul fără interferon îl vor obţine.

"Iniţial am estimat că ar putea fi 5.000 de bolnavi, vom vedea. Dar, repet, de vor fi 5.000 - 6.000 sau 3.000, toţi vor primi tratament. Nu am pus nicio limită. Mai mult, tratamentele vor fi plătite numai dacă analizele arată că pacientul s-a vindecat", a afirmat Vasile Ciurchea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-30

TAGURI: aprobare, tratament, fara, interferon, 750, pacient, hepatita, c
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CLAUDIA
30 Dec 2015

daca pacientul nu raspunde la tratament desi respecta medicatia , cine plateste tratamentul? Poate sa-mi spuna cineva pasii care trebuiesc facuti pentru intocmirea dosarului , ce trebuie sa contina , ce analize , unde se fac , cine le recomanda , ce costuri sunt , etc
Random imageUltimele stiri


loading...