2018-10-16 08:47


ARCUB închide sediul din strada Batiștei. Evenimentele programate în această locaţie, anulate

 |  08:41
ARCUB închide sediul din strada Batiștei. Evenimentele programate în această locaţie, anulate

ARCUB a anunţat, într-un comunicat de presă, că închide sediul din strada Batiștei la numărul 14 și anulează toate evenimentele programate în sala ARCUB din acest sediu, în condiţiile în care clădirea a fost încadrată în clasa I de risc seismic.

„În anul 2006, a fost realizată expertiza tehnică privind riscul seismic al clădirii, iar imobilul a fost încadrat în clasa II de risc. În urma acestei expertize, în anul 2007 au fost efectuate, la nivelul Primăriei Municipiului București, demersurile necesare pentru consolidarea clădirii. Din motive independente de voința noastră, lucrările de consolidare nu au mai avut loc. În anul 2015, având în vedere obligațiile ce decurg din prevederile OG 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, au fost realizate primele demersuri în vederea consolidării acesteia, prin realizarea unui studiu de fezabilitate. În cadrul studiului, clădirea a fost reexpertizată tehnic, potrivit noilor reglementări tehnice în vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismică — Partea I: Prevederi de proiectare pentru clădiri) și P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismică — Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismică a clădirilor existente)”, a explicat sursa citată.

ARCUB a mai precizat că, potrivit noii expertize tehnice, clădirea se încadrează în clasa I de risc seismic și nu poate fi folosită, potrivit OG 20/1994, actualizată prin Legea 282/2015, articolul 2, alin. 6, punctul 1.

Potrivit sursei citate, studiul a fost realizat de societatea SACO CONSTRUCT S.R.L., finalizat și predat ARCUB la data de 29 decembrie 2015, moment în care instituția a notificat imediat Primăria Generală a Capitalei în legătură cu noua situație a clădirii.

Toate evenimentele ARCUB se vor desfăşura în sediul Gabroveni. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-08

TAGURI: arcub, inchide, sediu, strada, batistei, eveniment, anulat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...