2018-11-12 20:43


Armata TRIPLEAZĂ salariile REZERVIȘTILOR voluntari. Care sunt condițiile

 |  16:28
Armata TRIPLEAZĂ salariile REZERVIȘTILOR voluntari. Care sunt condițiile

Ministerul Apărării a decis să majoreze remunerația lunară acordată rezerviștilor voluntari, de la 10% la 30%. Această decizie a fost luată pentru a-i stimula pe românii cu vârsta între 18-55 de ani să se înscrie ca voluntari în forțele armate naționale.

Astfel, orice persoană cu vârsta cuprinsă între 18-55 ani, care îndeplinește baremurile de selecție, poate încheia cu Ministerul Apărării un contract individual pe o durată inițială de minimum 4 ani, prelungit ulterior cu câte 3 ani, prin care se angajează ca, în caz de necesitate, să facă parte din armată, scrie Profit.ro.

Partea bună este că, pentru a deveni rezervist voluntar nu este necesar ca persoana respectivă să fi făcut armata.

În plus, postul aduce cu el mai multe avantaje precum: în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, conform legislației actuale, rezerviștii primesc lunar o remunerație impozabilă de 10% din solda postului pe care sunt încadrați. Pe timp de pace, rezerviștii vor primi acești bani cu obligația de a participa la instrucție 15 zile pe an, iar pe măsură ce vor acumula vechime vor avea și șansa să fie promovați în grad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-29

TAGURI: armata, ministerul apararii, remuneratii, rezervisti voluntari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BELINO
29 Apr 2018

SA SE DUCA IN ARMATA , PARLAMENTARI , CEI DIN PARTIDE SI CHILOTARESELE LUI DRAGNEA .
Random imageUltimele stiri


loading...