2017-01-18 03:59

SOCIAL


Asfaltare fără garanţie

 |  21:00
Asfaltare fără garanţie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi reprezentanţii PDL Bucureşti se acuză reciproc că au aranjamente cu firmele care se ocupă de reabilitarea şi întreţinerea străzilor. Între timp, gropile din carosabil se înmulţesc pe zi ce trece în Capitală. Una dintre zonele cele mai afectate este Piaţa Charles de Gaulle, reabilitată chiar la sfârşitul verii trecute şi care nu are garanţie.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti (ASB) au explicat pentru ziarul „Puterea” că s-a ales o soluţie provizorie pentru zona respectivă. „Urmează să înceapă lucrările la pasajul de la Piaţa Charles de Gaulle. De aceea s-a intervenit cu un strat de asfalt peste piatra cubică. Am ales să nu săpăm de două ori şi să cheltuim de pomană banii. Această zonă va fi refăcută odată cu pasajul. Nu există garanţie pentru această zonă. Am ales o soluţie temporară. Porţiunea între Charles de Gaulle şi Arcul de Triumf are o garanţie de opt ani. Gropile se acoperă momentan cu o mixtură, rezistentă la frig, urmând ca străzile să fie reablitate la primăvară”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ASB, Carmen Dincă.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu (PDL), spune că astuparea pietrei cubice cu asfalt a fost o mare greşeală. „Orice specialist o să vă spună că a fost o mare greşeală. Asfaltul nu face priză peste piatră cubică”, a explicat Raicu.

Politicul în administraţie

Viceprimarul Capitalei spune că Sorin Oprescu a risipit, de când ocupă fotoliul de primar general, mai mulţi bani decât au cheltuit predecesorii săi, Traian Băsescu şi Adriean Videanu. „Oamenii trebuie să ştie că pentru situaţia dezastruoasă a străzilor din Bucureşti este responsabil Sorin Oprescu. Acesta a renunţat la contracte avantajoase şi a încheiat altele pe bani mai mulţi. În prezent, Primăria Capitalei plăteşte 347 milioane de euro pentru contractele de întreţinere a străzilor”, a declarat Mircea Raicu. Viceprimarul Capitalei a anunţat că reprezentanţii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) îi cer lui Sorin Oprescu să demită directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Raicu îl mai acuză pe Oprescu că nu este străin de neregulile din contractele cu asfaltatorii. „O anchetă a Consiliului Concurenţei a stabilit că există suspiciuni că firmele care au contracte de întreţinere a străzilor cu Primăria Capitalei s-au înţeles între ele. Dacă cineva crede că Sorin Oprescu nu ştie de înţelegerea dintre aceste firme, este cel puţin naiv”, a mai spus viceprimarul.

De cealaltă parte, Oprescu a declarat că gropile cele mai multe apărute în asfalt în urma zăpezii se regăsesc pe străzile şi bulevardele la care nu s-au mai efectuat lucrări de reabilitare din perioada 2004-2008. Edilul-şef a precizat că sumele alocate pentru întreţinerea multianuală a celor 900 de străzi aflate în administrarea Primăriei Generale sunt mai mici decât valoarea minimă a contractelor semnate în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: asfaltare, garantie, sorin oprescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDRA
20 Feb 2012

pai normal ca oprescu est e vinovat pentru gropile din bucuresti, nu altcine va, au dreptate ceid e la pdl. Oprescu nu s-a impl icat cum a trebuit si uit e unde am ajuns, nu a fac ut nimic pentru noi, ne-a furat cum a stiut el mai bine, abia asteptam sa s capam de el.
TEODOR
20 Feb 2012

In mintile portocalii ale celor de la PDL sunt mul te gauri!Pacat ca Sorin O prescu nu le poate umple cu neuroni.Iar Raicu se i ncadreaza ,fara doar si p oate la categoria "trei n euroni"!Pacat ca doua din aceste celule sunt situa te in calcai!
LUIZA
20 Feb 2012

pai cine altcineva sa fie de vina pentru gropile d in bucuresti, decat opres cu care nu face nimic, do ar vorbeste nimic mai mul t si nu face nimic, acest om ne-a furat cum stiut el mai bine, abia astept sa vina un nou mandt sa s capam de el ca si asa nu facut nimic absolut nimic pentru noi, este rusinos ca un primar sa faca cee a ce face el.
OANA
20 Feb 2012

oprescu niciodata nu s-a implicat intradevar pentr u popor, el nu stiut cum sa ne fure mai bine, acum dupa aceasta zapada avem niste gropi,de nu iti vi ne sa crezi.el este singu rul vinovat pentru ceea c e este in capitala, sa it i fie rusine domnule prim ar.
NICO
20 Feb 2012

oprescu este singurul vin ovat pentru ceea ce se in tampla la noi in capitala , pentru ca oprescu nu st ie sa se implice deloc, n u ii pasa deloc de noi, d oar stie sa ne fure nimci altceva.este rusinos dom nule oprescu.
ADRIAN
01 Mar 2012

Personal, nu am vazut un primar care se scoala dim ineata la 5, apare la ora 6 la TV, in direct, pen tru dirijarea subalternil or. Asa mai rar om. Tot r espectul pentru acest om. Legat de PDL nu am cuvin te, sunt niste papagali c are nu mai stiu ce sa ma i fure. Legat de structur a sociala din care este a lcatuit acest partid, pot spune ca ori sunt hoti o ri au probleme cu mansard a. Intrebare: Ce stat poa te aduce bani la buget pr in cresterea taxelor? Num ai un incult economic poa te gandii asa. Logic, un produs care costa mai mul t are cautare? NU!!! Roma nia reprezinta o fabrica, daca are costuri mari de productie (taxe imp...) produsele sale sunt mai s cumpe, adica nu vor avea cautare, cu alte cuvinte exporturi nema, pe intele sul tuturora.

Adauga un comentariu

Random image