2016-12-11 02:28

SOCIAL


Asfaltare fără garanţie

 |  21:00
Asfaltare fără garanţie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi reprezentanţii PDL Bucureşti se acuză reciproc că au aranjamente cu firmele care se ocupă de reabilitarea şi întreţinerea străzilor. Între timp, gropile din carosabil se înmulţesc pe zi ce trece în Capitală. Una dintre zonele cele mai afectate este Piaţa Charles de Gaulle, reabilitată chiar la sfârşitul verii trecute şi care nu are garanţie.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti (ASB) au explicat pentru ziarul „Puterea” că s-a ales o soluţie provizorie pentru zona respectivă. „Urmează să înceapă lucrările la pasajul de la Piaţa Charles de Gaulle. De aceea s-a intervenit cu un strat de asfalt peste piatra cubică. Am ales să nu săpăm de două ori şi să cheltuim de pomană banii. Această zonă va fi refăcută odată cu pasajul. Nu există garanţie pentru această zonă. Am ales o soluţie temporară. Porţiunea între Charles de Gaulle şi Arcul de Triumf are o garanţie de opt ani. Gropile se acoperă momentan cu o mixtură, rezistentă la frig, urmând ca străzile să fie reablitate la primăvară”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ASB, Carmen Dincă.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu (PDL), spune că astuparea pietrei cubice cu asfalt a fost o mare greşeală. „Orice specialist o să vă spună că a fost o mare greşeală. Asfaltul nu face priză peste piatră cubică”, a explicat Raicu.

Politicul în administraţie

Viceprimarul Capitalei spune că Sorin Oprescu a risipit, de când ocupă fotoliul de primar general, mai mulţi bani decât au cheltuit predecesorii săi, Traian Băsescu şi Adriean Videanu. „Oamenii trebuie să ştie că pentru situaţia dezastruoasă a străzilor din Bucureşti este responsabil Sorin Oprescu. Acesta a renunţat la contracte avantajoase şi a încheiat altele pe bani mai mulţi. În prezent, Primăria Capitalei plăteşte 347 milioane de euro pentru contractele de întreţinere a străzilor”, a declarat Mircea Raicu. Viceprimarul Capitalei a anunţat că reprezentanţii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) îi cer lui Sorin Oprescu să demită directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Raicu îl mai acuză pe Oprescu că nu este străin de neregulile din contractele cu asfaltatorii. „O anchetă a Consiliului Concurenţei a stabilit că există suspiciuni că firmele care au contracte de întreţinere a străzilor cu Primăria Capitalei s-au înţeles între ele. Dacă cineva crede că Sorin Oprescu nu ştie de înţelegerea dintre aceste firme, este cel puţin naiv”, a mai spus viceprimarul.

De cealaltă parte, Oprescu a declarat că gropile cele mai multe apărute în asfalt în urma zăpezii se regăsesc pe străzile şi bulevardele la care nu s-au mai efectuat lucrări de reabilitare din perioada 2004-2008. Edilul-şef a precizat că sumele alocate pentru întreţinerea multianuală a celor 900 de străzi aflate în administrarea Primăriei Generale sunt mai mici decât valoarea minimă a contractelor semnate în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-14

TAGURI: asfaltare, garantie, sorin oprescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDRA
20 Feb 2012

pai normal ca oprescu este vinovat pentru gropile din bucuresti, nu altcineva, au dreptate ceid e la pdl. Oprescu nu s-a implicat cum a trebuit si uite unde am ajuns, nu a facut nimic pentru noi, ne-a furat cum a stiut el mai bine, abia asteptam sa scapam de el.
TEODOR
20 Feb 2012

In mintile portocalii ale celor de la PDL sunt multe gauri!Pacat ca Sorin Oprescu nu le poate umple cu neuroni.Iar Raicu se incadreaza ,fara doar si poate la categoria "trei neuroni"!Pacat ca doua din aceste celule sunt situate in calcai!
LUIZA
20 Feb 2012

pai cine altcineva sa fie de vina pentru gropile din bucuresti, decat oprescu care nu face nimic, doar vorbeste nimic mai mult si nu face nimic, acest om ne-a furat cum stiut el mai bine, abia astept sa vina un nou mandt sa scapam de el ca si asa nu facut nimic absolut nimic pentru noi, este rusinos ca un primar sa faca ceea ce face el.
OANA
20 Feb 2012

oprescu niciodata nu s-a implicat intradevar pentru popor, el nu stiut cum sa ne fure mai bine, acum dupa aceasta zapada avem niste gropi,de nu iti vine sa crezi.el este singurul vinovat pentru ceea ce este in capitala, sa iti fie rusine domnule primar.
NICO
20 Feb 2012

oprescu este singurul vinovat pentru ceea ce se intampla la noi in capitala, pentru ca oprescu nu stie sa se implice deloc, nu ii pasa deloc de noi, doar stie sa ne fure nimci altceva.este rusinos domnule oprescu.
ADRIAN
01 Mar 2012

Personal, nu am vazut un primar care se scoala dimineata la 5, apare la ora 6 la TV, in direct, pentru dirijarea subalternilor. Asa mai rar om. Tot respectul pentru acest om. Legat de PDL nu am cuvinte, sunt niste papagali care nu mai stiu ce sa mai fure. Legat de structura sociala din care este alcatuit acest partid, pot spune ca ori sunt hoti ori au probleme cu mansarda. Intrebare: Ce stat poate aduce bani la buget prin cresterea taxelor? Numai un incult economic poate gandii asa. Logic, un produs care costa mai mult are cautare? NU!!! Romania reprezinta o fabrica, daca are costuri mari de productie (taxe imp...) produsele sale sunt mai scumpe, adica nu vor avea cautare, cu alte cuvinte exporturi nema, pe intelesul tuturora.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Vilă de 7 milioane de euro, pe numele norei lui Sorin Oprescu Fotografii cu vila din Viena, trecută pe numele norei lui Sorin Oprescu, Ilinca Oprescu, au fost... 06 Dec 2016 | (2)
Ministrul Transporturilor promite 1.000 de km de autostradă până în 2018 România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018, iar numărul de kilometri... 07 Dec 2016 | (0)