2017-01-24 17:22


Asistenţă socială pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi

 |  14:45
Asistenţă socială pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi

Patronatul Medicinei Integrative (PMI) desfăşoară un proiect european amplu în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul prevede înregistrarea şi oferirea, în mod gratuit, de informare, consiliere psihologică, consiliere şi orientare profesională, consiliere juridică, mentorat, tutoriat, dar şi cursuri de formare profesională efectivă.

 

''Pentru a realiza acest obiectiv axat în mod direct pe creşterea gradului de ocupare a acestei categorii sociale defavorizate, PMI a deschis trei centre teritoriale, la Bucureşti, Braşov şi Constanţa, unde persoanele cu dizabilităţi primesc suport total în vederea reintegrării pe piaţa muncii'', a declarat Liviu Mandler, preşedintele Patronatului Medicinei Integrative.

 

De asemenea, în cadrul Reţelei Naţionale de Suport iniţiate de Patronatul Medicinei Integrative, zeci de companii şi-au dat, până în prezent, acordul să sprijine integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi să colaboreze îndeaproape cu Patronatul Medicinei Integrative pentru a găsi cele mai bune soluţii de angajare a persoanelor cu dizabilităţi.

 

Programul de măsuri de asistenţă specială este realizat de PIM în cadrul proiectului european ''Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi'', cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ''Investeşte în oameni!''. Persoanele cu dizabilităţi din România sunt puternic afectate de şomaj şi de lipsa locurilor de muncă, conform unei cercetări a Institutului Naţional de Statistică asupra forţei de muncă în gospodării pentru trimestrul II al anului 2011.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28

TAGURI: Patronatul-Medicinei-Integrative, dizabilitati, asistenta-sociala, Bucuresti, Brasov, ConstantaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală