2019-03-25 14:07


Asociațiile de proprietari vor putea pune IPOTECĂ pe apartamentele DATORNICILOR

 |  13:13
Asociațiile de proprietari vor putea pune IPOTECĂ pe apartamentele DATORNICILOR

Asociația de proprietari va avea posibilitatea să înscrie la cartea funciară o ipotecă imobiliară în contra proprietarului cu restanțe la cheltuielile blocului, potrivit proiectului noii legi a asociațiilor de proprietari. Teoretic, garanțiile oferite asociațiilor prin viitoarea reglementare vor fi mai largi ca cele oferite în prezent, prin actuala lege.

O prevede Proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, care va înlocui actuala reglementare a asociațiilor, adică Legea nr. 230/2007. Dar asta se va întâmpla după ce legea obține decretul de promulgare de la șeful statului și e publicată în Monitorul Oficial.

"Asociaţia de proprietari are ipotecă legală asupra apartamentelor şi altor spaţii proprietăţi individuale ale proprietarilor din condominiu, precum şi un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari. De asemenea, pentru aceleaşi creanţe, asociaţia de proprietari beneficiază de un privilegiul general mobiliarasupra bunurilor mobile situate în apartamentele şi celelalte spaţii proprietăţi individuale amplasate în condominiul respectiv. Privilegiul vizează doar bunurile mobile situate în imobilul cu privire la care există sumele datorate", potrivit proiectului noii legi a asociațiilor de proprietari, citat de Avocatnet.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-16

TAGURI: asociatii proprietari, ipoteca, apartamente, datornici, intretinere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VFD
16 Iul 2018

rusinos!!!o sa vedem multi oameni in strada!!!rusine de aceasta lege care e negandita si care va fii o ocazie buna de razbunare pt conflicte vechi!!!!
SERGIEW
19 Iul 2018

sa sperăm ca este așa, jumătate din datoriile blocului sunt pe scara la care stau.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...