2017-01-21 23:41

SOCIAL


Atelierele de imaginaţie Holly Molly, reluate

 |  15:21
Atelierele de imaginaţie Holly Molly, reluate

Holy Molly - atelierele de imaginaţie “pentru copiii mici şi mari”, organizate la Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, vor fi reluate, din 7 ianuarie.

“În luna ianuarie avem patru săptămâni de iarnă adevărată în care o să construim din materiale pe care le ştiţi deja, sau altele surprinzătoare, tot ce trebuie pentru a ne bucura de zăpadă”, se menţionează pe site-ul instituţiei. Pe 7 ianuarie tema întâlnirii va fi “Oameni de zăpadă”, urmată de “Fulgi de zăpadă” (14 ianuarie), “Mini păpuşi şi păpuşoi de iarnă” (21 ianuarie) şi “Pinguini” (28 ianuarie).

La întrebarea “când să te joci la Antipa”, gazdele explică faptul că întâlnirile ludice au loc în fiecare sâmbătă, de la 10.00 la 11.50, sau de la 12.00 la 13.50, important fiind “să ai peste trei ani şi să te descurci fără părinţi, pentru că ei au treaba lor”. Rezervările se fac la telefonul 021/312.88.26, costul unui atelier fiind de 50 de lei.

2.500 de exponate

De la 1 octombrie au început programele educaţionale oferite de Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, redeschis publicului din 17 septembrie, care are, în noua formulă, cinci săli în care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiecţii 3D, plasme şi sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Expoziţia permanentă modernă interactivă, plină de surprize şi culoare, prezintă spre expunere 2.500 de obiecte, selectate din cele peste 250.000 existente în patrimoniul muzeului. Pe lângă expunerea sub lumini ori în cadre şi sisteme atrăgătoare, o modificare importantă este cea a conceptului de prezentare, ceea ce înainte era grupat în funcţie de clasificări ori grad de evoluţie fiind acum prezentat pe bioregiuni. Există spaţii destinate interactivităţii, săli multimedia şi compartimente amenajate ca laboratoare în care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente ştiinţifice, demonstraţii şi lucrări de laborator. În muzeu sunt amenajate o cafeterie cu gustări şi băuturi nonalcoolice, o sală multimedia, două săli pentru activităţi cu copiii şi un magazin cu suveniruri. Lucrările de modernizare a muzeului au fost asigurate, în cea mai mare parte, din fonduri ale Ministerului Culturii, cheltuielile ridicându-se la 13.030.000 euro.

Program

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” poate fi vizitat de marţi până duminică inclusiv, în intervalul orar 10,00 - 20,00 (la ora 19,00 intră ultimul vizitator), preţul unui bilet întreg fiind de 20 de lei. Copiii cu vârsta până la şapte ani au acces gratuit, elevii trebuie să plătească 5 lei, iar studenţii şi pensionarii 10 lei. Lunea muzeul este închis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: muzeu, grigore-antipa, imaginatie, ateliere, holly- molly, modernizare, proiectii- 3DComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image