Atenţie la circulație. Cresc amenzile
2018-08-17 00:37


Atenţie la circulație. Cresc amenzile

 |  14:26
Atenţie la circulație. Cresc amenzile

Creşterea salariului minim pe economie influenţeză direct amenzile aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație. Din februarie, acestea vor creşte. Cea mai mare amendă va ajunge la 14.500 de lei, un punct echivalând cu 10% din salariul minim brut pe economie, iar cele mai multe contravenţii sunt sancţionate cu 2 puncte.

Majorarea cu 200 de lei a salariului minim influenţează direct valoarea amenzilor. În prezent, un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.Astfel, valoarea unui punct-amendă va crește de la 125 de lei la 145 de lei, ceea ce înseamnă că cea mai mică amendă va fi 290 de lei, față de 250 lei astăzi, iar cea mai mare amendă va urca de la 12.500 de lei la 14.500 de lei. Aceasta deoarece contravențiile rutiere sunt sancționate de la două puncte de amendă în sus.

Sancțiunile din clasa I sunt aplicate 2 sau 3 puncte-amendă, iar pentru sancțiuni clasa II sunt aplicate 4 sau 5 puncte-amendă. Pentru sancțiuni incluse în categoria III sunt aplicate de la 6 la 8 puncte-amendă, iar pentru cele din categoria IV sunt aplicate de la 9 la 20 puncte-amendă.

Pentru ultima clasă de sancțiuni, care este valabilă doar pentru persoane juridice  sunt aplicate de la 21 la 100 puncte-amendă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-08

TAGURI: amenzi, circulatie, sanctiuni, salariu minim

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...