2019-03-25 12:23


Atenție la ȚÂNȚARI! Virusul West Nile, confirmat și la Iași!

 |  22:10
Atenție la ȚÂNȚARI! Virusul West Nile, confirmat și la Iași!

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost infectat cu virusul West Nile după ce a fost înţepat de un ţânţar. Virusul este specific zonei Africii de Nord şi a Nilului, însă ieşeanul de 67 de ani nu a călătorit în afara ţării. Umiditatea dată de ploile abundente din acest an a făcut ca virusul să apară şi la noi în ţară, unde până acum, au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu virusul West Nile. Medicii recomandă să ne ferim de ţânţari şi fac apel la autorităţi să ia măsuri.

„Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din judeţul Iaşi, care s-a dovedit a avea o afecţiune a sistemului nervos central, este confirmat cu meningită cu acest virus. Pacientul respectiv are o evoluţie bună. Virusul este prezent în special în zonele unde există umiditate. Iată, condiţiile meteorologice din ţara noastră din acest moment dau o astfel de situaţie”, a declarat Carmen Dorobăţ - managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Cele cinci cazuri de meningite/meningo-encefalite apărute în urma infectării cu virus West Nile s-au înregistrat anul acesta Dolj (două), respectiv Iaşi, Brăila şi Olt, fără a se înregistra vreun deces.

Ministerul Sănătăţii spune că aceste cazuri sunt sporadice şi nu există riscul unei epidemii şi recomandă autorităţilor locale să ia măsuri de dezinsecţie în localităţi, cât mai curând posibil, pentru a preveni răspândirea.

Anul trecut opt oameni au murit în urma infecției cu virusul West Nile. Patru decese au fost înregistrate în Bucureşti şi câte unul în Buzău, Brăila, Olt şi Ialomiţa.

În anul 1996 România s-a confruntat cu cea mai severă epidemie de de meningită West Nile din Europa, boală dată de acest virus. Oficial s-au înregistrat atunci peste 300 de cazuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-30

TAGURI: virus, tantari, west nile, medici, iasi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BUKALE
29 Iul 2018

In Bucuresti, primaria generala si primariile de sector sun prea ocupate cu sindrofii stupide gen "cel mai lung salam din lume" asa ca nu au timp de dezinsectii … Sa mai cerseasca voturi madama fii-rea si gashka ei de surdo-muti pentru realegerea in "fonctii" … raspuns: CIU-CIU nesimtitilor, sa va pupe west nile peste tot !
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...