2017-01-22 20:34


Au început înscrierile la sesiunea de vară a bacalaureatului

 |  18:34
Au început înscrierile la sesiunea de vară a bacalaureatului
Eleviidin clasele a XII-a şi a XIII-a se pot înscrie, până vineri, la examenul debacalaureat sesiunea de vară, care va începe în 6 iunie cu probele orale. Înscriereala bacalaureat are loc în perioada 23-27 mai.Cursurile pentru elevii dinclasele a XII-a şi a XIII-a vor fi încheiate în 27 mai.

Examenulde bacalaureat va începe în 6-8 iuniecu evaluarea competenţelorlingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10 iunie deevaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în13-17 iunie de evaluarea competenţelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie deevaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

PotrivitMediafax, probele scrise de la bacalaureatîncep în 27 iunie cu Limba şiliteratura română, în 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literaturamaternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului şi în 1iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualelecontestaţii, care vor fi rezolvate în 5-7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fieafişate rezultatele finale.

Ministruleducaţiei, Daniel Funeriu, afirma, în 6 mai, că la examenele de bacalaureat dinacest an nu se va mai copia şi avertiza că "dacă alţii nu vor fivigilenţi", ce s-a întâmplat în vămi se va întâmpla şi în educaţie.

"Începândde anul trecut şi continuând şi în acest an, vă asigur că nu se va mai furastartul în viaţă şi nu se va mai copia la examenele de bacalaureat. Dacă alţiinu vor fi vigilenţi, ce aţi văzut în vămi veţi vedea şi în educaţie. Este unsemnal pe care doresc să îl transmit", a spus atunci Funeriu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image