2016-12-11 11:58

SOCIAL


Au început înscrierile la SRI

 |  16:45
Au început  înscrierile la SRI

Tinerii absolvenţi de liceu care îşi doresc să urmeze o carieră în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI) se pot înscrie până la 15 februarie la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul". În perioada 16-20 iulie, candidaţii vor susţine o serie de probe eliminatorii.

Pentru acest an, Academia scoate 25 de locuri la concurs. 15 pentru specializarea "Psihologie-informaţii" şi 10 pentru specializarea "Studii de securitate şi informaţii". Este necesar ca şi concurenţii să fie de cetăţenie română şi să aibă domiciliu stabil în România, vârsta de până la 23 de ani împliniţi în cursul anului 2012. Totodată este necesar ca aceştia să fie absolvenţi de liceu, cu diploma de bacalaureat, să fi avut pe durata studiilor liceale mediile anuale la purtare minim opt şi media minimă la examenul de bacalaureat şapte. Limba română trebuie cunoscută foarte bine. O altă cerinţă importantă este ca viitorii candidaţi să nu fi repetat în timpul liceului nici un an de studiu. Cei care se vor înscrie vor da un interviu de selecţie, vor fi evaluaţi psihologic şi vor fi examinaţi medical. Dacă vor fi admişi la aceste probe, vor susţine alte probe de aptitudini fizice şi câteva scrise.  La media finală de admitere se ia în calcul media examenului de bacalaureat (5%), punctajul obţinut la testul de inteligenţă din cadrul evaluarii psihologice complexe (40%), nota obţinută în urma susţinerii lucrării la prima probă scrisă (35%) şi nota obţinută la a doua probă scrisă (20%).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: SRI, Academina-Nationala-Mihai-Viteazul, România, bacalaureatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DINU DORU DANIEL
09 Ian 2013

pana la ce data se fac inscrierile (buzau)
DINU DORU DANIEL
05 Feb 2013

ce acte trebuiesc si unde au loc inscrierile in buzau

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Kelemen: Decizia lui Szijjarto este logică Decizia ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, de a interzice angajaților... 07 Dec 2016 | (2)
Naţionala feminină de handbal a României debutează luni seară la Campionatul European din Suedia Naţionala feminină de handbal a României îşi începe astă-seară aventura la Campionatul... 04 Dec 2016 | (0)