2017-01-19 21:17

SOCIAL


Au intrat în 2012 plătind taxe

 |  21:00
Au intrat în 2012 plătind taxe

Mai mulţi bucureşteni au intrat în 2012 plătindu-şi impozitele şi taxele locale. Cetăţenii au urmărit să obţină astfel o reducere de 10%.

Duminică, 1 ianuarie 2012, după 11 ore şi 27 de minute de la intrarea în noul an calendaristic, respectiv după 13 ore şi 23 de minute, primele două persoane şi-au achitat online obligaţiile fiscale ce le revin, informează Primăria Sectorului 2. De asemenea, luni, 2 ianuarie 2012, la ora 0.22, cu puţin după miezul nopţii, un al treilea bucureştean din sectorul 2 a intrat în sistem pentru a-şi plăti taxele şi impozitele aferente acestui an.

Încă de la primele ore ale dimineţii de marţi, 3 ianuarie 2012, în numai cinci ore, alte 1.395 de persoane au plătit obligaţii financiare în valoare totală de 173.427 lei pentru anul în curs.

Conform prevederilor legale în vigoare, cei care îşi achită integral taxele şi impozitele locale până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Primăria Sectorului 2 a anunţat că a implementat de şase ani sisteme moderne şi rapide de încasare a taxelor şi impozitelor locale, eliminând cozile de la ghişee, prin introducerea plăţilor online prin oricare din cele 67 de oficii poştale din Capitală, indiferent de sectorul în care se află aceste oficii; POS-urile deschise la toate sediile Direcţiei de Venit Buget Local Sector 2; cardul bancar pentru cei care deţin user şi parolă obţinute pe bază de cerere de la Direcţia Venituri Buget Local Sector 2; mandate poştale (pentru persoanele care nu se află în Capitală) şi Internet Banking.

Cum se plăteşte în sectorul 1

Până pe 26 decembrie 2011, aproape 75% dintre contribuabilii persoane fizice din sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 143.000 de contribuabili persoane fizice care şi-au plătit obligaţiile fiscale se ridică la 62.000.000 lei, potrivit reprezentanţilor administraţiei locale. Şi cetăţenii din sectorul 1 au posibilitatea să-şi achite online taxele şi impozitele.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul www.impozitelocale1.ro, secţiunea „Lista conturi IBAN”.

Pentru plata cu cardul, comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card - de debit sau credit - emis de către orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-20

TAGURI: taxe, impozite, incasari, plata, banca, IBAN, comision, numerar, DITLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image