2018-12-18 18:08


Autobuzele turistice vor avea de sâmbătă ghiduri audio în engleză

 |  19:15
Autobuzele turistice vor avea de sâmbătă ghiduri audio în engleză

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că, începând de sâmbătă, se vor introduce ghiduri audio în limba engleză pentru autobuzele turistice din Bucureşti, după ce joi au fost introduse variantele în limba română. ”Cei de la RATB au spus că sâmbătă va fi introdus ghidul şi în limba engleză. Până acum autobuzele au avut succes. În medie, sunt 300 de călători pe zi. Sperăm că introducerea sistemelor audio să aducă și mai mulţi turiști”, a precizat Elena Udrea. Aceasta a adăugat că Primăria Capitalei ar trebui să înfiinţeze un centru de informare turistică, fondurile pentru obiectiv existând. „Avem fonduri europene pentru un centru de informare turistică. Sunt bani pentru Primărie, iar centrul turistic este necesar. Sunt 500 milioane lei alocaţi, fonduri europene”, a mai spus Udrea.

Noua linie de transport destinată vizitării obiectivelor turistice din Capitală, Bucharest City Tour, a înregistrat 3.200 de de turişti în primele zile de funcţionare, informa Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) la începutul săptămânii. Proiectul pilot, implementat de RATB împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prevede o creştere graduală a numărului de persoane care vor utiliza acest mijloc de vizitare a Capitalei.

Noua linie turistică a fost lansată la 28 iulie şi este deservită de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri fiecare. Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herăstrău, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Ţăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Român, Muzeul Naţional de Artă, Biserica Creţulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Română, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Colţea, Muzeul Municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...