2017-01-22 01:51

SOCIAL


Autorizaţia de construire şi PUD-ul pentru Aqua Parc din Bucureşti, suspendate de instanţă

 |  17:20
Autorizaţia de construire şi PUD-ul pentru Aqua Parc din Bucureşti, suspendate de instanţă

TribunalulBucureşti a suspendat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) şi autorizaţia deconstruire pentru investiţia Aqua Parc din Parcul Tineretului, în urmaprocesului iniţiat de Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul”. Conform Legiicontenciosului administrativ 554/2004, suspendarea operează până la judecareade Tribunalul Bucureşti a cererii de anulare aPUD şi a autorizaţiei deconstruire. Asociaţia “Salvaţi Bucureştiul” este obligată să depună cererea deanulare la Tribunalul Bucureşti pânăla 15 septembrie 2011, aceasta urmândsă fie judecată ulterior.

ComplexulAqua Parc urma să fie construit pe o suprafaţă de 52.800 de metripătraţi,în baza unui contract de parteneriat public privat din 29 aprilie2009, încheiat de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti(ALPAB),instituţie subordonată municipalităţii, şi firma Blue Ciel.Complexulva avearestaurant de lux, club de noapte, patinoar, bar,bazine de înot, centre Spa şi de fitness. Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei “SalvaţiBucureştiul”, contractul este ilegal, întrucât trebuia aprobat de ConsiliulGeneral al Municipiului Bucureşti (CGMB). Cei de la “Salvaţi Bucureştiul” maispun că PUD şi autorizaţia de construire conţin numeroase ilegalităţi, printrecare schimbareadestinaţiei de spaţiu verde pentru alte funcţiuni(restaurante, parcări etc.) şi lipsa avizului de defrişare care acondiţionatemiterea acordului de mediu.

PotrivitFundaţiei Eco-Civica, la începutul lunii mai 2011, beneficiarul atăiatcirca 300 de arbori şi arbuşti de pe terenul în cauză, fără aviz dedefrişare.

Primarulgeneral al Capitalei, Sorin Oprescu, declara în noiembrie 2010cămunicipalitatea va rezilia contractul privind construirea Complexului Aqua Parkîn Tineretului, pentru că s-a săturat "de atâtea tromboane din parteainvestitorilor". Edilul-şef intenţiona rezilierea contractului încă de lajumătatea lunii iulie 2010, când s-a declarat nemulţumit de faptul că proiectulstagnează de doi ani. Şi viceprimarul generalMircea Raicu acontestatacest proiect. El a afirmat că terenul pe care urma să fieconstruit complexul are o valoare estimativă de 100 de milioane euro, iarproporţia de ocupare a terenului (POT) este de 80%, ceea ce depăşeşte deaproape patru ori limita prevăzută de reglementările în vigoare pentru zonarespectivă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image