2017-01-16 23:57

SOCIAL


Autorizaţia pentru Aqua Park, suspendată

 |  13:45
Autorizaţia pentru Aqua Park, suspendată

Autorizaţia de construire pentru Aqua Parc din Parcul Tineretului a fost suspendată, Tribunalul Capitalei urmând să judece în 6 iunie 2012 cererea de anulare a acestui act administrativ, înaintată instanţei de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (ASB).Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul în dosarul 33719/3/2011 şi a mentinut astfel sentinţa Tribunalului Bucureşti de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu şi a autorizaţiei de construire pentru investiţia Aqua Parc din Parcul Tineretului. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este irevocabilă.

Printr-un contract de parteneriat public privat din 29 aprilie 2009, ALPAB se asocia cu firma Blue Ciel pentru construirea unui Aqua Parc pe o suprafaţă de 52.800 metri pătraţi din Parcul Tineretului. „Contractul este ilegal, întrucât un astfel de contract trebuia aprobat obligatoriu de Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, spuN reprezentanţii ASB.

Planul Urbanistic de Detaliu şi autorizaţia de construire conţin numeroase ilegalităţi, cele mai importante fiind: cele două acte schimbă destinaţia de spaţiu verde pentru alte funcţiuni (restaurante, parcări, etc.)iar acordul de mediu s-a emis cu condiţia obţinerii avizului de defrişare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obţinut până în acest moment.La începutul lunii mai 2011, beneficiarul a tăiat aproximativ 300 de arbori şi arbuşti de pe terenul în cauză fără aviz de defrişare, conform Fundaţiei Eco-Civica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image