2018-12-19 01:32


Autorizaţie de transport pentru 22 de cabaline

 |  15:56
Autorizaţie de transport pentru 22 de cabaline

Doar 22 dintre cei 41 de cai din Delta Dunării, salvaţi de organizaţiile neguvernamentale de la sacrificare în urmă cu trei luni, au ajuns astăzi în judeţul Tulcea.

Reprezentantul asociaţiei Vier Photen, Kuki Bărbuceanu, a declarat că organizaţia neguvernamentală deţinea autorizaţii de transport pentru 24 dintre cei 41 de cai care ar fi trebuit să ajungă în Delta Dunării, însă doi mânji au rămas în ferma de la Urleasca, judeţul Brăila, alături de mamele lor.

''Ni s-a spus că aceia care au paşapoarte de DSV Brăila pot veni la Tulcea, iar cei care au paşapoarte de la DSV Tulcea nu pot veni. (...) Ni s-a spus că nu avem un cod de exploataţie. Am cerut acest cod, dar nu s-a putut da. Am găsit un localnic care ne-a pus la dispoziţie codul lui de exploataţie, dar am fost întrebaţi de relaţie dintre noi şi persoana fizică ce ne-a dat codul. Trebuia să existe un contract? Apoi ni s-a spus că aceşti cai nu pot fi ţinuţi acolo că este în mijlocul satului, iar caii vin dintr-o zonă cu potenţial de anemie infecţioasă. Ni s-a spus că putem duce doar 17, iar până la urmă am obţinut autorizaţie pentru 22'', a afirmat reprezentantul asociaţiei Vier Photen.

''Caii vor rămâne într-un ţarc timp de trei luni, iar ulterior vor fi lăsaţi să pască pe islazul comunei, nu în pădurea Letea, pentru că vrem să protejăm această arie naturală'', a menţionat Kuki Bărbuceanu.

Cei 22 de cai care sunt transportaţi duminică în Deltă fac parte din grupul de 54 de animale al cărui transport spre un abator din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna, a fost oprit în localitatea Urleasca, judeţul Brăila.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...