2017-01-21 00:10

SOCIAL


Autostrada suspendată va costa peste 1,5 miliarde de euro

 |  19:01

Primarul Sorin Oprescu a încercat să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu de ieri studiul de fezabilitate pentru autostrada suspendată. Consilierii Capitalei nu au vrut să dezbată proiectul.

Costul total al lucrării va fi de 6,83 miliarde de lei, adică de 1,570 miliarde de euro. Conform Studiului de fezabilitate, „finanţarea se va asigura din alocări bugetare şi/sau din alte fonduri legal constituite”. Sorin Oprescu a precizat că proiectul va fi realizat într-un an şi jumătate, în parteneriat public-privat, cu chinezii de la Shanghai Group. În acest sens, Oprescu a spus că s-ar putea introduce şi o taxă pentru şoferii din Bucureşti, o buvinietă, pentru plata proiectului.  Din această sumă, 228 milioane de euro vor fi alocaţi pentru amenajarea terenului, iar pentru proiectare şi asistenţă tehnică va fi alocat un milion de euro.  Cea mai costisitoare lucrare de pe traseul închiderii Inelului Median al Capitalei - Autostrada Suspendată - numită, mai nou, drum rapid, îl reprezintă tunelul pe sub parcul Herăstrău, prezentat în Studiu sub denumirea de Obiectiv Poligrafiei-Aerogării. Tunelul va costa 603 milioane de euro, adică de trei ori costul pasajului Basarab.  Se vor construi două tuneluri, câte unul pe fiecare sens. Lungimea acestora va fi de aproximativ doi kilometri (mai puţin cel sudic). Tunelurile vor ajunge până la o adâncime maximă de 25 de metri şi vor fi construite pe sub magistrala de metrou ce urmează a fi construită în zonă.  Alte lucrări costisitoare incluse în proiect sunt: nodul Petricani, unde vor fi construite două tuneluri unul deasupra altuia, pe direcţii diferite de mers, la preţul de 129 milioane de euro; pasajul suprateran Giuleşti – Chitila, care va costa 76 milioane de euro şi nodul de la Avionului, care va costa 37 milioane de euro.  Lungimea totală a proiectului este de 13,150 kilometri, cu o structură rutieră pe Inelul Median de 52.300 m2. Arterele colectoare vor avea şi ele o suprafaţă de 44.260 m2.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-29

TAGURI: autostrada- suspendata, proiect, consilieri, sedinta, primarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
23 Feb 2012

Asta inseamna ca tratativele cu partea chineza au avansat:stie Sorin Oprescu ca de la guvern nu poate spera mare lucru,asa ca s-a orientat catre parteneri chinezi.Sorin Oprescu e cu un pas inainte:in 50-60 de ani ,Europa intreaga va deveni o "anexa " a Chinei.
RAZVAN
23 Feb 2012

In primul rand trebuie sa invete sa se fereasca de PDL-isti. In rest, proiectul e interesant. Sa speram ca se va finaliza.
ARES
24 Feb 2012

Ca de obicei,consilierii pedelaci au refuzat sa analizeze propunea venita din partea lui Sorin Oprescu!Inca putina rabdare,domnule Sorin Oprescu!Acum vine vara si fac bucurestenii "curatenie" in consiliu bucurestean!

Adauga un comentariu

Random image