2018-12-10 15:27


AVERTISMENTUL E.ON Distribuţie: Intervențiile neavizate și neautorizate reprezintă un risc major

 |  11:29
AVERTISMENTUL E.ON Distribuţie: Intervențiile neavizate și neautorizate reprezintă un risc major

E.ON Distribuție România avertizează că intervențiile neavizate și neautorizate în instalațiile de distribuție a energiei electrice reprezintă un risc major de electrocutare, arsuri, incendii și explozii.

„Constatăm cu îngrijorare producerea unui număr ridicat de incidente cauzate de ignorarea regulilor de siguranță în vecinătatea rețelelor de distribuție a energiei electrice. Multe dintre aceste evenimente nefericite puteau fi evitate, dar din păcate ajungem să vedem efectele tragice ale ignorării unor reguli clare. Trebuie să înțelegem, poate în ceasul al doisprezecelea, că energia electrică este utilă în viața cotidiană, dar, în același timp, are și un grad sporit de pericol, dacă nu o utilizăm corect și în siguranță', a menţionat Simona Ciocan Covaliu, director general adjunct E.ON Distribuție România, într-un comunicat de presă.

Compania precizează că intervențiile neautorizate la liniile aeriene și cablurile subterane, în tablouri electrice, stații și posturi de transformare au impact direct asupra persoanelor aflate în vecinătate, dar și a consumatorilor.

'Având în vedere că, în perioada următoare, în multe localități se vor monta instalații de iluminat festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, compania noastră recomandă montarea corpurilor de iluminat doar cu aprobarea primăriilor, de către firme autorizate și numai cu acordul E.ON Distribuție România, în vederea asigurării condițiilor de execuție în siguranță a lucrărilor, prin scoatere de sub tensiune a liniilor electrice. Informațiile privind regulile de siguranță venite din partea instituțiilor abilitate trebuie însușite și aplicate de consumatori. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România au derulat, în ultimii ani, mai multe campanii de informare, prin intermediul parteneriatului 'Împreună pentru siguranță'. Aceste campanii vor continua in scopul creșterii gradului de responsabilizare în ceea ce privește aplicarea regulilor de siguranță. Prin intermediul campaniilor de informare Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România își propun să schimbe, în timp, comportamentul cetățenilor, prin utilizarea corectă a surselor de energie', se arată în comunicatul de presă.

E.ON Distribuție România a mai precizat că persoanele care sesizează tablouri electrice, posturi de transformare și firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, pot suna la numărul de telefon 0800.800.929.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-11

TAGURI: avertismentul, e, on, distributie, interventie, neavizat, neautorizat, risc, major
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...