2018-10-18 02:06


AVERTISMENTUL sindicatului: Poșta ROMÂNĂ stă pe un butoi cu pulbere!

 |  16:07
AVERTISMENTUL sindicatului: Poșta ROMÂNĂ stă pe un butoi cu pulbere!

Matei Brătianu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali, a avertizat recent conducerea Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), printr-o scrisoare deschisă (vezi facsimil) adresată în special directorului general interimar Elena Petrașcu, despre faptul că la nivelul salariaților există la ora actuală o stare accentuată de nemulțumire și revolt, generate de numeroasele probleme acumulate de mai mult timp.

Nemulțumirile angajaților CNPR sunt generate de salariile foarte mici, condițiile proaste de muncă și de imposibilitatea efectuării concediului de odihnă. Matei Brătianu susține că, “din cauza salariului foarte mic oferit la angajare (1.060 de lei net), multe posturi scoase la concurs rămân neocupate, salariații prezenți trebuind să muncească suplimentar”, fapt pentru care “sunt salariați care iau concediul de odihnă de 30 de zile în 4-6 tranşe”.

Practic, liderul sindical avertizeaza conducerea Poștei Române și a Ministerului Comunicațiilor că “CNPR stă pe un butoi de pulbere, pentru că “salariaţii nu pot trăi cu 1.050 - 1.300 de lei net pe lună”.  Totodată, Matei Brătianu semnalează o serie de nemulțumiri și anomalii salariale, cum ar fi cea potrivit căreia “salariații cu 5-10 ani vechime au salariul egal cu cel al noilor angajaţi”. De asemenea, el semnalează că 13.000 din cei 25.000 de angajați ai CNPR au un salariu egal cu al unui muncitor necalificat, sau chiar mai mic decât acesta. Ca urmare a acestei situații tensionate, sindicaliștii solicită conducerii Poștei Române şi Ministerului Comunicaţiilor luarea unor măsuri urgente de redresare a companiei, printre care negocierea, semnarea și înregistarea Contractului Colectiv de Muncă în decursul lunii februarie.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-09

Documente:

TAGURI: matei bratianu, sindicat, posta romana, petrascu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Feb 2018

Matei Brătianu, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poștali, ESTE CEL MAI MARE MAFIOT., PENAL, PUSACARIABIL, IMPREUNA CU FIII SAI FACUTI MILIONARII DIN FURTURILE DE LA POSTA ROMANA si nu numai....................
Random imageUltimele stiri


loading...