2019-01-20 13:55


Avertizare hidrologi: Cod portocaliu de inundaţii în Buzău şi Vrancea

 |  10:47
Avertizare hidrologi: Cod portocaliu de inundaţii în Buzău şi Vrancea

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundații valabilă miercuri, între orele 9:35 - 18:00, în județele Buzău și Vrancea.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Râmnicu Sărat — bazin superior și afluenți, județele Buzău și Vrancea", se arată în avertizarea INHGA.

Hidrologii mai anunţă că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic al râului Cotatcu.

"În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu 'Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costiera", menţionează INHGA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-12

TAGURI: avertizare, hidrolog, cod, portocaliu, inundatii, buzau, vrancea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...