2018-07-18 04:10


Avertizare INHGA: Cod galben de inundaţii, valabilă pe mai multe râuri din judeţele Harghita şi Covasna

 |  11:55
Avertizare INHGA: Cod galben de inundaţii, valabilă pe mai multe râuri din judeţele Harghita şi Covasna

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă pe mai multe râuri din judeţele Harghita şi Covasna, până la ora 15.00.

Potrivit INHGA, avertizarea cod galben de inundaţii vizează unele râuri mici din bazinele hidrografice Cuşmed, Feernic, Târnava Mare, în amonte de Odorheiu Secuiesc, Homorod, Cormoş, afluenţii mici de pe cursul superior al Oltului, pe sectorul din amonte de Micfalău, bazine hidrografice aferente judeţelor Harghita şi Covasna.

Inundaţii locale se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Cuşmed şi în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Homorod şi Cormoş.

Avertizarea INHGA a fost emisă ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate, pe râurile vizate fiind posibile creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie, a precizat sursa citată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: avertizare, inhga, cod, galben, inundatii, valabil, multe, rauri, judet, harghita, covasna

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.