2017-01-24 23:24


Aviz de la Cultură pentru pasaje subterane

 |  21:00

Pasajele de la Piaţa Presei Libere şi Bdul Aviatorilor vor putea fi construite după discutarea lor în Comisia de urbanism şi aprobarea lor în şedinţă de Consiliu al Capitalei. După mai multe luni de scandal, în cele din urmă, ministrul culturii şi-a dat avizul pentru demararea discuţiilor concrete, declasând trei artere de circulaţie.

Ministrul culturii, Kelemen Hunor, a avizat construirea a două pasaje subterane pe Bdul Aviatorilor şi la Piaţa Presei Libere. Ministrul a respins clasarea bulevardelor Aviatorilor, Prezan şi Kiseleff ca monumente istorice, deşi Comisia Naţională a Monumentelor Istorice se declarase în favoarea clasării celor trei artere de circulaţie.

Charles de Gaulle

Proiectul pasajului de la Charles de Gaulle a fost modificat faţă de prima variantă prezentată. Conform noului proiect, intrarea în pasaj nu se va mai face de pe bretelele laterale ale Bulevardului Aviatorilor, ci chiar de pe bulevard. În pasaj, şoferii vor avea la dispoziţie câte două benzi pe sens. La suprafaţă, în dreptul rampelor vor fi câte două benzi pe sens, pentru ca apoi pe deasupra pasajului să rămână trei benzi pe sens. Se va intra în pasaj imediat după statuia Aviatorilor, se va trece pe sub Piaţa Charles de Gaulle şi se va ieşi la suprafaţă înainte de Ambasada Chinei.

Casa Presei

Pasajul de la Piaţa Presei Libere va avea forma literei Y. Se va intra în subteran de pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa, şi va ieşi prin două pasaje subterane spre Bdul Kiseleff şi spre Bdul Expoziţiei. Accesul în subteran nu se va face prin mijlocul şoselei, ci prin lateral, pe partea dreaptă pe sensul de mers dinspre Ploieşti, printr-o rampă de coborâre.

Rampa de ieşire va fi plasată pe Bulevardul Kiseleff tot pe partea dreaptă, pentru a nu schimba profilul actual al bulevardului. Pe Bulevardul Expoziţiei, rampa de ieşire se va afla pe mijlocul şoselei. Pasajul va fi cu sens unic pe direcţia DN1 - Bdul Kiseleff, neexistând intrare în subteran dinspre Arcul de Triumf. În planul de urbanism zonal sunt prevăzute şi parcări subterane, la Casa Presei şi în zona actualului capăt al tramvaiului 41. De altfel, aici ar urma să fie şi un nod intermodal, adică o staţie comună pentru tramvai, autobuz şi metrou prin viitoarea magistrala 1 Mai – Otopeni, aflată deocamdată în stadiu de proiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-07

TAGURI: pasaj- subteran, cultura, aviz, lucrari, Piata- PreseiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DANUT
29 Feb 2012

Inca o afacere marca Kerekes - Kelemen........cine a clasat in iulie ca monumente (tot Kerekes........) opreste clasarea in februarie (tot Kerekes.....) cu ajutorul aceluiasi Kelemen care semneaza si ....alb si negru in acelasi timp.........cand o sa vada oare cineva? cand o sa caute cineva macar pe Goagal dupa numele astea - Chereches, Kelemen......
MINCU
29 Feb 2012

Cartea recordurilor - Recordul absurdului! In iulie 2011 directorul D.Chereches de la Directia cultura Bucuresti semneaza pentru inceperea clasarii. In februarie 2012 acelasi Chereches ajuns acum la minister semneaza pentru ne-clasare !!!!!!!!!! Ce e aia moralitate? Ce e aia legalitate? Avocata Chereches sa traiasca......sa traiasca bine!......
PETRESCU
29 Feb 2012

Aveam o impresie buna despre unguri....dar Kelemen m-a dezvatat! Pt ca el este cel care patroneaza porcarii facute de directorul Chereches de la Directia Bucuresti, tot Kelemen patroneaza porcarii facute de directorul Chereches de la minister, tot Kelemen patroneaza porcarii facute de avocata Chereches.......etc etc etc etc....Pana cand?
SILVIU
01 Mar 2012

foarte bine sa fie tot felul de avize...normal ca vor fi construite dupa ce vor fi discutate, nu este normal.
GOGU
01 Mar 2012

este un proiect grandios si trebuie sustinut
ANDY
01 Mar 2012

intotdeauna la noi vor exista si oameni care sa puna bete in roate...asa ca.
KATI
01 Mar 2012

Daca este adevarat ca sunt afaceri dubioase sa plateasca! Dar cine stie daca e sau nu adevarat? Desi ar fi usor de verificat totusi nu o face nimeni. Concluzia?.............follow the money...........
ALEX
01 Mar 2012

pana se vor demara lucrarile de construire a pasajelor va dura ceva timp asa ca nu are rost sa ne emancipam degeaba
THEODOR
01 Mar 2012

Daca este vorba de dezvoltare, eu sunt de acord cu pasajele mai ales prin simplul fapt ca sunt necesare.
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală