2019-03-18 18:07


Bac 2011: generaţia de ospătari

 |  21:00
Bac 2011: generaţia de ospătari

Peste 90.000 din cei 110.000 de candidaţi nu au luat Bacul nici în sesiunea a doua, astfel că singura lor speranţă pentru viitorul apropiat este să se înscrie la cursuri de calificare sau să aştepte şomajul, iar în 2012 să îşi încerce din nou norocul la examen.

Respinşi în sesiunea din iunie, mulţi au renunţat să mai participe la examenele de săptămâna trecută, totalul absenţilor la probele scrise fiind de aproape 20.000. Oficialii Ministerului Educaţiei pun neparticiparea pe seama faptului că elevii nu s-au pregătit pentru examene şi astfel au preferat să evite o nouă dezamăgire. Chiar şi în cazul în care cei peste 10.000 de elevi care au depus contestaţii, vor avea motive de bucurie după 7 septembrie, situaţia va fi alarmantă.

Cei rămaşi pe dinafară vor trebuie să îşi reconsidere poziţia cel puţin până în 2012, atunci când vor avea din nou ocazia să se prezinte la bacalaureat. În tot acest timp, aceştia vor putea beneficia de ajutor de şomaj şi chiar cursuri de calificare, astfel că ar putea ajunge în faţa unor meserii mai bine plătite cum ar fi cele de bucătar, frizer, sudor sau macaragiu.  Totuşi, cele mai ofertante locuri de muncă pentru necalificaţi rămân în momentul de faţă cele de ospătari, barmani, agenţi vânzări, paznici sau vânzători.

Consiliere profesională din partea ANOFM

Tinerii absolvenţi care intenţionează să îşi găsească un loc de muncă pot apela la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul cărora se pot califica şi chiar angaja. Dacă vor intra în baza de date a ANOFM în maxim 60 de zile de la data absolvirii, aceştia pot beneficia timp de şase luni de un ajutor de şomaj în valoare de 250 de lei. Statul vine şi cu o ofertă pentru încurajarea tinerilor de a munci. Pentru cei care, în intervalul de două luni, se vor angaja cu un contract valabil minim 12 luni vor încasa o primă de 500 de lei din partea autorităţilor. “Vom organiza şi o bursă specială pentru tinerii absolvenţi până la finalul lui septembrie. Tocmai am lansat invitaţia angajatorilor”, ne-a spus Nicoleta Bortea, reprezentantul AMOFM Bucureşti.

16,06%este indicele elevilor care au trecut examenul de Bac în sesiunea a doua

92.930nu au reuşit la Bac nici în sesiunea a doua

7.698 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional pentru cei cu studii medii şi necalificaţi

250 de lei este ajutorul de şomaj pentru tineri


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20

TAGURI: Bac, 2011, generatie, ospatari, locuri de munca, candidati, Bacalaureat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...