2019-03-24 03:01


BAC 2011. Inspectorii şcolari ''vânează'' candidaţii. 268 au fost eliminaţi din examen

 |  17:59
BAC 2011. Inspectorii şcolari ''vânează'' candidaţii. 268 au fost eliminaţi din examen
ConformMinisterului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şiSportului (MECTS),268 de candidaţi au fost eliminaţi de la probele de matematică şi istorie aleexamenului de bcalaureat pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Ceimai mulţi sunt din judeţul Hunedoara, 126, iar Capitala este următoarea în top,cu 37 de cazuri. La Constanţa, s-au înregistrat 12 situaţii de acest gen.

Unelev de la Colegiul "Ferdinand", Vâlcea,a fost eliminatmiercuri din examenul de bacalaureat după ce a fost prins copiind chiar decătre inspectorul general al ISJ Vâlcea, prof. Gabriela Ene, potrivit Agerpres.

Ministruleducaţiei, Daniel Petru Funeriu, l-a felicitat pe inspectorul Alexandru Lăutaru,din Hunedoara, pentru că a eliminat din examen elevii de la Grupul ŞcolarAgricol din Geoagiu, pe care i-a prins copiind. "Îi felicit pe domnulLăutaru şi pe domnul Pâslaru, de la Minister, pentru modul în care auacţionat", a spus ministrul.

Întrebatcum explică numărul atât de mare de cazuri de fraudă,ministrul a răspuns:"Este rezultatul inclusiv al reformelor Marga şi Andronescu. Adevăratareformă morală începe acum".

Laprima probă scrisă, cea de Limba şi literatura română, care a avut loc luni, aufost eliminaţi peste 200 de condidaţi din toată ţara, dintre care 29 înCapitală. În Bucureşti pentru prima sesiune de bacalaureat s-au înscris 22.000de candidaţi. Candidaţii eliminaţi nu vor mai avea dreptul să susţinăurmătoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Următoarea probă laalegere a profilului şi specializării, la examenul de bacalaureat2011,probă scrisă, va fi susţinută vineri, 1 iulie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...