2018-12-13 13:59


BAC 2011 sesiunea de toamnă – Vezi subiectele la română

 |  12:04
BAC 2011 sesiunea de toamnă – Vezi subiectele la română

La primul subiect, elevii au trebuit să rezolve nouă cerinţe pe baza unui text la prima vedere din romanul Adela, al lui Garabet Ibrăileanu. Cerinţele vizau cunoştinţe de vocabular, valoarea stilistică a semnelor de punctuaţie, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar.

Subiectul al doilea a constat în elaborarea unui eseu despre prietenie pornind de la afirmaţia lui Nichita Stănescu, "Prietenia nu este un dor, ci o prezenţă". Şi la sesiunea din vară, elevii au avut tot un citat de Stănescu.

La subiectul al treilea, elevilor li s-a cerut să elaboreze un eseu despre modul în care este reflectată o temă (banul, destinul, istoria, familia etc.) într-o nuvelă studiată. La sesiunea din iulie, elevii au trebuit să prezinte modalităţile de caracterizare a unui personaj dintr-o operă aparţinând genului dramatic.

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 22 august, pentru examinări fiind înscrişi 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, au început luni cu proba la limba şi literatura română, pentru care s-au înscris peste 62.000 de elevi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

Mai multe imagini:
BAC 2011 sesiunea de toamnă – Vezi subiectele la română
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...