2019-03-24 01:25


Bac 2011: topul celor mai slabe judeţe

 |  20:59
Bac 2011: topul celor mai slabe judeţe

Pregătirea slabă a absolvenţilor de liceu a ieşit la lumină şi după cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Cu toate că era ultima lor şansă din acest an, prea puţini elevi au reuşit să obţină note de trecere.

Centrele de examinare din ţară au afişat ieri primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. Din 110.000 de candidaţi, aproape 90.000 au picat examenul. Promovabilitatea a fost de 16,06%, raportat la numărul de candidaţi înscrişi, numărul celor care au luat examenul fiind de 17.778.

La primele probe scrise la nivel naţional au fost eliminaţi 311 candidaţi, cei mai mulţi dintre ei, adică 240, la limba română şi 71 la matemtică. La matematică, în schimb, a fost înregistrat un alt fenomen şi anume foarte mulţi candidaţi au plecat din examen după o oră şi jumătate fără să scrie nimic.

Judeţele cu cel mai scăzut procent de promovabilitate sunt Constanţa (11%), Vâlcea (11,62%) şi Harghita (12,2%). De cealaltă parte, Suceava a avut cei mai mulţi candidaţi care au reuşit să obţină o notă de trecere la Bac, cu un procent de promovabilitate de 36,31%. Contestaţiile depuse urmează să fie rezolvate în intervalul 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.

Primele victime

Inspectorul şcolar general din Dâmboviţa a fost demis după ce judeţul a înregistrat cel mai mic procent de promovabilitate al candidaţilor de la Bac (15,7%) din ultimii ani. Inspectorul general Elena Manolescu a primit decizia de pensionare de la Ministerul Educaţiei abia acum, cu toate că împlinise vârsta-limită cu mai multe luni în urmă. Alături de Manolescu vor părăsi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, şi doi inspectori de la resurse umane, Mihai Iugulescu şi Elena Fulger, aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi fostul inspector general. Interimatul la conducerea ISJ va fi asigurat de inspectorul adjunct Liviu Brezeanu, profesor la Universitatea “Valahia”din Târgovişte. De menţionat că inspectorii care au părăsit ISJ Dâmboviţa sunt foşti sau încă membrii PDL. Surse oficiale din cadrul Ministerului Educaţiei au declarat pentru ziarul “Puterea” că Daniel Funeriu intenţionează să poarte o discuţie cu toţi inspectorii generali după finalizarea rezultatelor de la ultima sesiune a Bacului.

S-a sinucis după ce a picat examenul

Un elev de 19 ani din Republica Moldova a fost găsit mort ieri-dimineaţă pe o stradă lăturalnică din Timişoara. Poliţiştii au două ipoteze: fie a fost un accident rutier, fie băiatul s-a sinucis pentru că a picat bacalaureatul. Părinţii elevului au susţinut că, în jurul orei 9.30, acesta ar fi plecat să vadă rezultatele de la bacalaureat, pentru că dăduse examenul în sesiunea de toamnă. Părinţii spuneau că era foarte dezamăgit. Matematica a fost, se pare, principala lui problemă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...