2017-01-22 01:44

SOCIAL


BACALAUREAT 2011: Proba de evaluare a competenţelor digitale începe în 10 iunie, în loc de 13 iunie, şi durează 5 zile

 |  19:54
Ministerului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului a hotărât ca prima zi a probei D de evaluare acompetenţelor digitale să fie vineri, 10 iunie, în loc de 13 iunie, întrucâtzilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocazia Sărbătorii de Rusalii, potrivitCodului Muncii, informează MECTS.

Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr.53/2003 republicată, prima şi a doua zide Rusalii, în acest an 12 şi 13 iunie, sunt zile de sărbători legale încare nu se lucrează. În perioada premergătoare examenului de bacalaureat 2011,direcţiile de specialitate ale Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretuluişi Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judeţene de bacalaureat,arată un comunicat de joi al MECTS.

Direcţiile responsabile cu organizarea şi desfăşurarea examenului aupropus conducerii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,în urma discuţiilor, ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelordigitale să se desfăşoare în data de vineri, 10 iunie 2011.

Potrivit MECTS, în luarea deciziei s-a ţinut cont şi de dificultateaprobelor pe care absolvenţii de clasa a XII-a le vor susţine în data de 20iunie - proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă decirculaţie internaţională (înţelegerea textului audiat şi probă scrisă).

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a solicitat inspectoratelorşcolare judeţene/al municipiului Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentrucomunicarea acestei decizii în unităţile de învăţământ şi pentru informareacorectă a tuturor candidaţilor. Perioadaalocată desfăşurării probei D se menţine la cinci zile.

Potrivit MECTS, perioada de desfăşurare a probelor examenului de bacalaureat2011 nu a fost modificată (6 iunie - 1 iulie 2011), iar principiile pe care sebazează textul legislativ permit Ministerului Educaţiei orice adaptare lasituaţii şi nevoi concrete.

Potrivit calendarului iniţial de organizare şi desfăşurare abacalaureatului, în 6-8 iunie are loc proba A - Evaluarea competenţelorlingvistice de comunicare orală în limba română ; în 8-10 iunie proba B -Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 13-17iunie proba D - Evaluarea competenţelordigitale; 20-23 iunie proba C - Evaluarea competenţelor lingvistice într-olimbă de circulaţie internaţională. Din 27 iunie sunt organizate probelescrise. Rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image