2018-12-12 01:30


Bani de pe urma elevilor. Concursul școlar „Arhimede”, sursă de evaziune

 |  20:00
Bani de pe urma elevilor. Concursul școlar „Arhimede”, sursă de evaziune

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București susțin că prejudiciul adus bugetului de stat prin organizarea concursului școlar „Arhimede” se ridică la 1,7 milioane de lei.

Procurorii și polițiștii au efectuat, marți, 80 de percheziții în municipiul București și în județele Argeș, Ilfov, Constanța, Giurgiu, Maramureș, Sibiu și Buzău, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare și conflict de interese.

Perchezițiile au avut loc la școli și colegii naționale, precum și la fundații, asociații și persoane fizice.

Persoanele vizate, printre care și reprezentanții Asociației Arhimede, care se ocupa cu organizarea de cursuri și concursuri școlare, ar fi înregistrat în contabilitate în mod nereal sume de bani reprezentând „taxe cursuri” și „taxe concurs” în valoare de aproximativ 10.769.000 lei, ca fiind „taxe de sponsorizare” și „cotizații membru”, atribuindu-le în aparență un caracter legal.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu are nici o legătură și nici o o implicare în organizarea concursului „Arhimede”, a declarat marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IȘMB, Marian Banu. „Instituțional, IȘMB nu are nici o legătură cu acest concurs și nici o implicare. Nu a fost, nu este și nu va fi implicat în organizarea acestui concurs”, a spus Banu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: bani, elevi, concurs, arhimede, evaziune
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...