2017-01-17 05:03

SOCIAL


Bărbaţii homosexuali prezintă un risc de cancer mai mare

 |  17:49
Bărbaţii homosexuali prezintă un risc de cancer mai mare
Bărbaţiihomosexuali prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer comparativ cubărbaţii heterosexuali, potrivit unui studiu american.

Larândul lor, femeile homosexuale şi bisexuale prezintă ostare generală a organismului mai proastă, după diagnosticarea cu cancer,în comparaţie cu femeile heterosexuale.

Motivelecare stau în spatele acestor diferenţe nu au fost încă descoperite. Însondajele realizate în cadrul California Health Interview în anii 2001, 2003 şi2005, 3.690 de bărbaţi şi 7.252 de femei au declarat că au fost diagnosticaţicu cancer într-un anumit moment din vieţile lor. Din cele 122.345 de persoanechestionate, 1.493 de bărbaţi şi 918 femei au declarat că sunt homosexuali, iar1.116 femei au declarat că sunt bisexuale.

Bărbaţii homosexualidiagnosticaţi cu cancer erau de două ori mai numeroşi decât cei heterosexuali şi, înmedie, boala s-a declanşat în cazul lor cu un deceniu mai devreme. Aceastăasociere nu a putut fi constatată în cazul femeilor.

Potrivitspecialiştilor americani de la Boston University School of Public Health, nu se poate trage concluzia că toţi bărbaţii homosexuali prezintă un risccrescut de cancer, deoarece motivele acestei incidenţe crescutea bolii ar putea fi mult mai numeroase şi complexe. Nu se ştie deocamdată dacăbărbaţii homosexuali prezintă mai multe tumori canceroase şi nici dacă rata desupravieţuire a lor este mai mare.

Autoriistudiului bănuiesc că diferenţele înregistrate în ceea ce priveşte numărulsupravieţuitorilor cancerului s-ar putea datora incidenţei mai mari în cazulbărbaţilor gay a cancerului anal şi a infectării cu virusul HIV - ambeleasociate cu cancerul. Un alt factor de risc este virusul papilloma uman, care poateduce la cancer anal în cazul bărbaţilor homosexuali.

Autorii acestui studiu, realizat pe un eşantionde peste 120.000 de persoane locuind în statul american California, susţin căeste nevoie de studii ulterioare pentru a descifra cauzele acestui fenomen,informează .

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image