2018-12-11 17:51


Bărbaţii trăiesc mai puţin decât femeile

 |  15:06
Bărbaţii trăiesc mai puţin decât femeile

Bărbaţii din Uniunea Europeană au o speranţă de viaţă în medie cu 6 ani mai mică decât femeile, potrivit Kol Medical Media. Primul studiu pan-european pe această temă arată că speranţa medie de viaţă în UE, pentru domni, este de 76,1 ani, faţă de 82,2, la reprezentantele sexului frumos.

“La nivelul Uniunii Europene există diferenţe inacceptabile în privinţa speranţei de viaţă între bărbaţi şi femei. Dar şi între bărbaţii care trăiesc în anumite oraşe şi cei care trăiesc în alte zone. Mai mult, în cazul oraşului Glasgow, există o diferenţă uriaşă, de aproape 30 de ani, între speranţa de viaţă a bărbaţilor din vestul oraşului, faţă de cei din est”, a declarat profesorul Ian Banks, preşedinte al European Men's Health Forum.

Un număr de 700.000 de bărbaţi mor anual din cauza cancerului, 300.000 ca urmare a unui infarct şi 180.000 din cauza unui accident vascular cerebral. 630.000 de bărbaţi din grupa de vârstă activă (15-64 de ani) mor anual în UE, comparativ cu numai 300.000 de femei.

Şi în România e la fel

Datele statistice pentru sănătatea bărbaţilor români sunt la fel de îngrijorătoare. Aceştia se îmbolnăvesc şi mor mai repede şi mai des decât femeile.

“Sub patronajul European Men's Health Forum, în parteneriat cu principalele societăţi ştiinţifice medicale din România şi cu suportul industriei farmaceutice, am lansat Iniţiativa pentru Sănătatea Bărbatului. Sloganul nostru este “Ai grijă de sănătatea ta, aşa cum ai grijă de maşina ta!”. Dorim astfel să-i sensibilizăm pe bărbaţi în privinţa stării lor de sănătate, apelând la pasiunea pe care fiecare dintre ei o simte pentru propria maşină. Bărbaţii trebuie încurajaţi să discute mai repede, mai frecvent şi cu mai mult curaj despre problemele de sănătate, atât cu partenera, cât şi cu medicul”, a declarat dr. Marius Geantă, director general KOL Medical Media.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-19

TAGURI: KOL, femei, barbati, UE, Marius-Geanta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...