2017-01-24 15:06


Băsescu: ''Nu trebuie plătite arieratele la medicamente până nu se reglementează sistemul de achiziţii''

 |  15:48
Băsescu: ''Nu trebuie plătite arieratele la medicamente până nu se reglementează sistemul de achiziţii''
Preşedintele TraianBăsescu a cerut, ieri, încetarea plăţii arieratelor la medicamente, afirmând că"nu trebuie plătit nici un leu până când nu se reglementează sistemul deachiziţii de medicamente şi în spitale şi cele distribuite prin farmacii".Producătorii de medicamente susţin că afirmaţia şefului statului nu are sens,deoarece achiziţiile de medicamente sunt reglementate în România. Datoriilecătre producători sunt de aproximativ jumătate de miliard de euro.

"Avem probleme serioase la achiziţiile de medicamente. Probabil lobby-ulfurnizorilor de medicamente este atât de puternic, încât nimeni nu reuşeşte săstăvilească această veselie a arieratelor adunate de pe urma medicamentelor", a declarat Traian Băsescu, făcând trimitere la raportultehnic al Comisiei Europene privind MCV.Băsescu a mai spus că o delegaţieFMI se află în prezent la Bucureşti şi, cu siguranţă, arieratele din sănătate,în mod deosebit din plăţile la medicamente, vor fi o prioritate îndiscuţii. "Vreau să ştiţi public punctulmeu de vedere, indiferent ce va decide Guvernul. Nu trebuie plătit nici un leupentru arieratele la medicamente până când nu se reglementează sistemul deachiziţii de medicamente şi în spitale şi cele distribuite prin farmacii. A continua la fiecare şase luni să tot constatăm că avem arierate încondiţiile în care şi Comisia Europeană constată nereguli în achiziţiile demedicamente cred că e o mare greşeală, indiferent cine ne cere să plătim cuprioritate în zona de arierate la medicamente", a conchisşeful statului.

Producătoriide medicamente afirmă că nu înţeleg la ce se referă TraianBăsescu. “Nu înţeleg ce vrea săspună preşedintele. Achiziţiile de medicamente, în România, sunt cât se poatede reglementate. Ministerul Sănătăţii a stabilit un preţ pentru medicamente, lanivelul minim din Europa. Nu există nici o problemă în acest sens. Esteadevărat că datoriile sunt undeva în jurul sumei de 500 milioane de euro. Egreu de spus, în acest moment, ce acţiuni vor fi dacă producătorii nu vor priminici un ban. E devreme pentru o declaraţie în acest sens. Trebuie mai întâi săvedem ce a vrut să spună preşedintele”, ne-a declarat directorul executiv al Asociaţiei Române a ProducătorilorInternaţionali de Medicamente, Dan Zaharescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-08

Mai multe imagini:
Băsescu: ''Nu trebuie plătite arieratele la medicamente până nu se reglementează sistemul de achiziţii''
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală