2017-01-22 05:44

SOCIAL


Bătaie pe orele de Religie

 |  21:00
Bătaie pe orele de Religie

Părinţii şi elevii nu doresc scoaterea Religiei din programa de învăţământ. Legea educaţiei naţionale permite libera opţiune a elevului să aleagă această disciplină în funcţie de credinţă. Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) a iniţiat o nouă campanie împotriva acestei legiferări, susţinând că este vorba de o nouă “îndoctrinare religioasă în şcoli”. Campaniaanti-Religie este postată chiar pe site-ul Ministerului Educaţiei.

ASUR anunţă pe forumul părinţilor că s-au pus în circulaţie formulare (cereri) pentru retragerea de la orele de religie. Asociaţia susţine că formularele au fost puse la dispoziţie de către Emil Moise, preşedintele asociaţiei Solidaritatea pentru Libertate de Conştiinţă. “Nu sunt de acord cu scoaterea religiei din şcoli, nu e vorba de nici o îndoctrinare din punctul meu de vedere. Religia e un factor foarte important în societate. Nu se pune (şi nu s-a pus vreodată) problema scoaterii orei de religie din planul cadru al învăţământului, cel puţin până acum. Elevii pot participa sau nu la aceste ore, atâta tot!”, ne-a declarat Daniela Eftene, mama unei eleve de la Şcoala nr. 194 din Bucureşti. O părere similară ne-a fost transmisă şi de Denis Drăghici, elev la Colegiul “Gh. Asachi”: “Eu cred că nu trebuie să se scoată Religia din şcoli pentru că în liceul meu, cel puţin, dascălul de religie nu e un simplu dascăl, ci e prietenul nostru, persoana care ne încurajează când avem probleme şi când luăm note mici, practic, e persoana căreia îi putem spune orice. Ne vorbeşte foarte frumos despre religie şi despre tot”. O interpretare originală, transmisă şi pe site-ul ministerului, aparţine părintelui Daniel Cosma, al cărui băiat învaţă la Colegiul “Mihai Eminescu”. “Dacă şcoala te învaţă tabla înmulţirii, de care vei avea nevoie totdeauna în viaţă, oriunde te vei afla, de ce la «o cumpănă» ar fi greşit să te rogi? Mersul la Biserică nu are nici o «obligaţie» legată de ora de religie”, a consemnat părintele.

Elevii, îndoctrinaţi religios

Pe 10 februarie 2011, Asociaţia Secular-Umanistă din România a lansat campania“Stop îndoctrinării religioase în şcoli!”. Principalul scop, declarat pe site-ul MECTS, este atragerea atenţiei asupra acestei probleme, prin amplasarea mesajului de campanie pe panouri publicitare situate în centrul Bucureştiului. “Am iniţiat această campanie pentru că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a educaţiei naţionale, a crescut riscul de îndoctrinare a copiilor în şcolile publice. Dorim să le arătăm părinţilor riscurile la care sunt expuşi copiii lor odată cu îndoctrinarea şi în acelaşi timp vrem să le prezentăm mijloacele legale pe care le au la dispoziţie pentru evitarea acestui fenomen” – este mesajul semnat de Toma Pătraşcu, vicepreşedinte ASUR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-02-22

TAGURI: scoala, religie, campanile, indoctrinare, biserica, cursuri, parinti, eleviComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PIT
13 Feb 2012

Numai asa se pot tine masele in frau prin indoctrinare si cum materie prima este din belsug (a se citi prostime)sa traiasca preotimea cea mai mare tagma de talhari din istoria omenirii.PS.se mai pot adauga si alte insusiri afaceristi de suflete.
NEICANIMENI
14 Feb 2012

Apartenenta religioasa este o optiune care sa apartina vointei individului. In general, adoptarea unei religii sau unui cult trebuie sa fie indrumata de parintii individului, individul avand in rezerva dreptul, ca atunci cand este apt sa faca acest lucru, sa opteze pentru alta religie sau cult. Introducerea in scoala studierea unei anumite religii, constituie o intrare cu bocanii de schi, in viata privata.

Adauga un comentariu

Random image