2018-10-20 12:06


Bazinul olimpic, gata din 2012

 |  21:00
Bazinul olimpic, gata din 2012

Cel mai modern bazin olimpic din România, construit în cadrul Complexului Sportiv Dinamo, va fi inaugurat în luna iulie a anului viitor, la fel ca şi bazinul de polo din cadrul Complexului Ghencea. Tot din 2012, vor începe lucrările de renovare a sălii de gimnastică unde au crescut Cătălina Ponor, Marius Urzică şi Marian Drăgulescu. De asemenea, ministrul dezvoltării, Elena Udrea, a precizat că în martie se va demara şi proiectul unei săli polivalente de 16.000 de locuri.

Bazinul acoperit a luat locul unui vechi teren de handbal şi va costa nu mai puţin de 9 milioane de euro. Va avea două bazine, dintre care unul de 25 de metri special pentru încălzire. Construcţia va beneficia şi de tribune cu o capacite de 800 de locuri. „Ne bucurăm că suntem aproape de a finaliza acest proiect. Copiii de azi nu se mai pot pregăti la fel ca noi, care aveam un televizor pe hol. Sunt alte vremuri. Trebuie spus că şi publicul larg va avea acces la acest bazin”, a spus preşedintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă. Oficialul a vizitat împreună cu Elena Udrea complexul sportiv, arătându-i şi sala unde s-au antrenat campionii grupării din Ştefan cel Mare, dar unde activitatea a fost blocată în timp. „Avem aparatură, dar nu avem sală fiindcă asta e mică şi trebuie extinsă”, s-a plâns Lipă. „În mod cert, când va fi gata proiectul ne apucăm de treabă”, a fost replica ministrului. La finalul lui decembrie va fi inaugurată şi o sală polivalentă de 2.500 de locuri, la standarde europene.

Sală uriaşă în parteneriat cu sud-coreenii

În cadrul vizitei, Udrea a dezvăluit că începând din luna martie vor debuta lucrările pentru sala polivalentă din Complexul „Lia Manoliu”, care ar urma să aibă o capacitate de 16.000 de locuri. Aceasta va lua locul vechiului Patinoar „Mihai Flamaropol”, iar costurile sunt estimate la 60 milioane de euro. Aceasta a precizat că sud-coreenii de la Samsung sunt interesaţi de un parteneriat pentru finanţarea proiectului. Motivul este unul simplu. Metoda ineficientă de operare de către stat. „Uitaţi ce dezastru este cu operarea stadionului naţional. Operarea trebuie să fie privată pentru a putea fi întreţinut, pentru a putea avea succes, şi atunci un obiectiv ca acesta trebuie gândit de la început după principiul operării de către o companie care să aibă ca activitate principală operarea de arene sportive”, a afirmat ministrul.

Casetă

Cartier verde în Ghencea

În apropierea stadionului Steaua, Ministerul Dezvoltării anunţă că intenţionează să construiască un cartier eco de 10.000 de locuinţe pe un teren de 140 de hectare, iar sursele de energie folosite să fie alternative. Blocurile ar urma să „răsară” într-o perioadă de cinci ani de la începerea lucrărilor. Conform ministrului apărării, o parte dintre acestea ar urma să ajungă în posesia angajaţilor MApN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-04

TAGURI: Dinamo, bazin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...