2019-01-23 18:31


BENEFICII pentru mame: Reduceri fiscale pentru al doilea copil, ALOCAȚII speciale și inseminări gratuite

 |  19:50
BENEFICII pentru mame: Reduceri fiscale pentru al doilea copil, ALOCAȚII speciale și inseminări gratuite

Statul român vrea să crească natalitatea. Proiectul de lege depus la Senat, prevede ca „inseminarea artificială umană să fie susţinută financiar de stat şi a doua oară în cazul în care prima dată eşuează”, pentru această procedură fiind eligibile şi femeile necăsătorite.

În plus, mamele care dau naştere şi cresc mai mult de un copil, ar urma să beneficieze la al doilea copil de reducere fiscală la impozit pe venit echivalent cu 25% din cuantumul sumei care se strânge din aplicarea cotelor de impozit pe venit, CAS şi CASS până la împlinirea vârstei de 18 ani, respectiv terminarea liceului, sau până la împlinirea vârstei de 24 de ani, respectiv terminarea studiilor universitare la zi a copilului, se arată în expunerea de motive a actului normativ, potrivit Libertatea.

Pentru doi copii înscrişi la şcoală, în clasele 0 – 12, se primeşte lunar o alocaţie de şcolarizare egală cu 50% din salariul minim pe economie, iar pentru trei copii alocaţia va fi egală cu salariul minim pe economie. Alocaţia nu se acorda daca copiii nu frecventează şcoala, sau rămân repetenţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-21

TAGURI: natalitatea, inseminari gratuite, alocatii, deduceri fiscale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

3 REMEDII NATURISTE pentru a scăpa de răceală Acum 3 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

loading...