2018-12-16 05:39


Biletele RATB de hârtie dispar şi vor fi înlocuite cu carduri

 |  20:43
Biletele RATB de hârtie dispar şi vor fi înlocuite cu carduri

Biletele RATB de hârtie vor mai fi disponibile în centrele de vânzare până la epuizarea stocurilor existente, pasagerii ocazionali trebuind astfel să cumpere un card electronic cu maximum 10 călătorii, care costă 1,6 lei plus câte 1,3 lei pentru fiecare călătorie.

"Călătorii ce utilizează frecvent mijloacele noastre de transport pot opta pentru cardul ACTIV nominal, valabil atât în reţeaua RATB cât şi în reţeaua Metrorex. Cardul ACTIV nominal oferă posibilitatea încărcării unui abonament sau a opţiunii 'Portofel electronic', suportul fiind gratuit la prima emitere. Cardul poate fi procurat de la oricare centru de emitere şi reîncărcare carduri RATB. Călătorii ocazionali, cu precădere cei nerezidenţi în Bucureşti, au la dispoziţie cardul MULTIPLU, utilizabil numai în reţeaua RATB. Poate fi achiziţionat, contra cost, (1,6 lei), de la unităţile de vânzare din reţeaua RATB şi poate fi configurat cu minimum 2 călătorii / maximum 10 călătorii sau abonament de o zi", au precizat, pentru NewsIn, reprezentanţii regiei.

Altfel spus, cei care nu călătoresc constant cu RATB şi, prin urmare, nu au nevoie de abonament, se văd nevoiţi să plătească, de fiecare dată când cumpără un card electronic MULTIPLU, câte 1,6 lei, la care se adaugă 1,3 lei pentru fiecare călătorie. Acest card nu este reîncărcabil şi, prin urmare, trebuie cumpărat unul nou de fiecare dată când cineva doreşte săachiziţioneze între două şi zece călătorii.

Cei de la RATB mai spun că vor diversifica modalităţile de plată, prin intermediul telefonului mobil, precum şi printr-un card dual bancar, cu aplicaţie de transport (în prezent, se aflăîn faza de testare un astfel de card BCR).

În privinţa majorării tarifelor, reprezentanţii RATBprecizează că nu pot estima când se vor scumpi biletele şi abonamentele, însă o solicitare în acest sens a fost transmisă către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-26
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
28 Apr 2011

Adio, tichete de hartie!Cei mai dezavantajati sunt cei aflati in trecere prin Bucuresti,provincialii obisnuiti cu tichetele tiparite.De mentionat ca Oprescu si RATB-ul,mentin cel mai mic pret din tara.Doar in Bucuresti se mai poate efectua o calatorie cu1,3 lei.
Random imageUltimele stiri


loading...