2017-01-16 18:15

SOCIAL


Biletele RATB şi căldura, mai scumpe

 |  21:00
Biletele RATB şi căldura, mai scumpe

Consilierii generali îl acuză pe primarul Sorin Oprescu că a făcut previziuni prea optimiste referitor la bugetul Capitalei, iar acum nu mai sunt bani, după ce mai mult de 25% din bani au fost cheltuiţi în scopuri socio- cultural “cu rezultat efemer”. Astfel, bucureştenii riscă să plătească mai mult pe biletele de transport în comun şi pe cădură.

Consilierii generali ai PDL vor solicita în şedinţa de consiliu de astăzi, la rectificarea bugetului Capitalei, majorarea sumei alocate RADET cu 15 milioane de lei, pentru acoperirea subvenţiei la căldură, şi a sumei alocate RATB cu 22 de milioane de lei, pentru menţinerea preţului de 1,3 lei pentru o călătorie. “Pentru iarna anului 2011-2012, municipalitatea ar fi trebuit să aloce 150 de milioane de lei, norocul nostru este faptul că Guvernul a alocat zilele trecute 37 de milioane de lei pentru căldură. Avem nevoie de mai mulţi bani. Vom propune un amendament cu privire la creşterea alocării bugetare către RADET cu încă 15 milioane de lei - bani necesari pentru acoperirea subvenţiei. În ceea ce priveşte RATB, avem două variante - fie se scumpesc biletele de la 1,3 la 2 lei, fie alocăm suplimentar încă 22 de milioane de lei”, a declarat viceprimarul Mircea Raicu.

Pasajul Mihai Bravu, în aşteptare

Pentru a se putea majora bugetele RADET şi RATB, consilierii propun tăierea fondurilor de la alte proiecte, cum ar fi pasajul Mihai Bravu sau diverse monumente, pentru care “oraşul poate să-şi permită să plătească luna care urmează”. Viceprimarul Mircea Raicu a susţinut că primarul general Sorin Oprescu este vinovat de o execuţie bugetară “dezastruoasă”, iar preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti, democrat-liberalul Călin Murg, l-a acuzat pe Sorin Oprescu de “sifonarea banilor”. “Dacă în primii doi ani rămâneau folosiţi în medie peste 400 de milioane de lei, execuţia bugetară a anului 2011 este dezastruoasă. Suntem obligaţi la o rectificare bugetară în minus, să tăiem nu mai puţin de 207 milioane de lei, adică peste 47 de miloane de euro. Această rectificare în minus înseamnă de fapt tăierea bugetului mai ales în zona serviciilor publice - căldură şi transport”, a explicat Raicu. Mai mult, ei îl acuză pe Oprescu că a băgat banii în câteva proiecte păguboase ale ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), cum ar fi achiziţia de jardiniere la preţul de 420 de euro bucata.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
28 Noi 2011

Cine ii crede pe consilie rii pedelaci?Vor bani pen tru campanie,aia e!L-au d emis pe Crit,fara autoriz area lui Sorin Oprescu,ce ea ce este o ilegalitate! Si acum umbla cu tertipur i d-astea ieftine,portoca lii!
GEANINA
28 Noi 2011

Nu veti vedea nicicand ma lpraxis mai mare decat ge stionarea Bucurestiului d e catre Oprescu. Primarul General trebuie sa expli ce unde au disparut cele 207 milioane de lei care nu au fost incasati; treb uie sa explice de ce nu v rea ca bucurestenii sa ai ba caldura subventionata; trebuie sa explice de ce vrea sa scumpeasca pretu l biletelor RATB, si mult e altele.
MARIUS
28 Noi 2011

orin Oprescu nu e în sta re să gestioneze contrac tele cu firmele de constr ucţii din Bucureşti , el e numai după şpagă. Dacă şpaga vine, nu c ontează când se termin lucrarea , poate sa fie si in 2020. HOTULE !

Adauga un comentariu

Random image