2019-02-21 22:11


Biserica va VERIFICA periodic preoții disciplinar

 |  22:36
Biserica va VERIFICA periodic preoții disciplinar

Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Română vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului şi mirenilor din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti, anunţă Patriarhia Română.

Patriarhia spune că este necesară „înnoirea vieţii duhovniceşti şi morale a slujitorilor bisericeşti de toate rangurile, a vieţuitorilor din mănăstiri şi schituri, precum şi a credincioşilor mireni din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti”, potrivit News.ro.

În acest sens, Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Română vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului şi a mirenilor şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti, mai spune Patriarhia Română într-un comunicat transmis miercuri, după şedinţele de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care au avut loc marţi şi miercuri.

„Decizia Sfântului Sinod de miercuri se explică prin efortul personal pe care trebuie sa îl facă fiecare reprezentant al Bisericii de a trăi în conformitate cu valorile creştine pe care le promovează, inclusiv în discursul public, în predici. E vorba despre un efort de schimbare a vieţii personale, care ne priveşte pe fiecare, dar mai ales pe cei care trebuie să fie repere vii ale trăirii Evangheliei în viaţa de zi cu zi. Îndemnul de ameliorare morală şi sancţionare a unor fapte improprii conduitei creştine se referă strict la clerici. Mirenii sunt doar subiectul unei necesar înnoite abordări a clerului, care are datoria de a contribui prin strategii pastorale adecvate la intensificarea vieţii duhovniceşti a acestora. Reclamaţiile vor fi analizate şi soluţionate de fiecare eparhie in parte in cadrul Sinoadelor mitropolitane. Ulterior, rezultatele vor fi comunicate sfântului sinod”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-05

TAGURI: patriarhia romana, preoti, verificari, disciplina, sfantul sinod
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BIBICU
06 Iul 2017

MASURA PROPUSA E CAM TARZIE, DUPA CE S-A CULTIVAT SI DEZVOLTAT LACOMIA FARAONICA SI DESTRABALAREA IN RANDUL PREOTIMII . ROMANIA VA DISPAREA CA STAT SI CA POPOR PENTRU CA CEI TREI PILONI DE SUSTINERE A SA B.O.R. , JUSTITIA, SI SECURITATEA (SIGURANTA) STATULUI AU FOST ERODATI LA MAXIM DE IMORALITATE, DE INCOMPETENTA, ETC SI STILUL HAIDUCESC IN CARE A FOST GUVERNATA TARA IN ULTIMII 27 DE ANI, ECONOMIA DISTRUSA, AVUTIA NATIONALA DEVORATA, CETATENII CCA 4 MILIOANE, ONESTI , VALOROSI CU DEMNITATE AU FOST ALUNGATI DIN TARA.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...