2018-07-18 21:38


BISERICA A HOTĂRÂT. Înmormântări gratis pentru familiile sărace

 |  14:21
BISERICA A HOTĂRÂT. Înmormântări gratis pentru familiile sărace

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca preoţii să nu perceapă bani pentru slujbele de înmormântare în cazul familiilor defavorizate, cu venituri reduse, cu mulţi copii, dar şi pentru persoane bolnave sau vârstnici cu venituri mici.

Potrivit deciziei Sinodului BOR,  parohiile vor sprijini "familiile defavorizate, cu venituri reduse, cu mulţi copii, cu persoane bolnave sau vârstnicii cu venituri mici prin a nu le solicita acestora contribuţii băneşti pentru slujbele de înmormântare". De asemenea, Sinodul a decis ca oficierea botezurilor şi cununiilor să se facă  numai în bisericile parohiale cu respectarea rânduielilor liturgice. Potrivit Patriarhiei Române, decizia a fost luată "pentru păstrarea sacralităţii şi solemnităţii acestor Sfinte Taine".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639873-11-06

TAGURI: Biserica, BOR, inmormantare, deces, cununie, botez, saraci, Sinod

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.