2017-01-18 17:02

SOCIAL


Biserica Catolică nu a aprobat şi nu aprobă Spovada prin iPhone

 |  18:23
Biserica Catolică nu a aprobat şi nu aprobă Spovada prin iPhone
ArhiespiscopiaBucureştiului susţine că aplicaţia pentru iPhone agreată de Biserica Catolicănu e decât un instrument ajutător şi nu poate înlocui relaţia credinciosului cuBiserica.

“Dorimsă fie foarte clar că nici o aplicaţie iPhone nu poate înlocui Spovada. Însăpentru a-i ajuta pe penitenţi să facă o pregătire cât mai bună în vedereaprimirii sacramentului Spovezii, Biserica Catolică s-a îngrijit întotdeauna săle ofere acestora, în catehisme şi în cărţi de rugăciuni, diverse chestionare,pentru examinarea conştiinţei, precum şi rugăciuni specifice. Într-o epocă încare mijloacele moderne de comunicare, oferite de dezvoltarea tehnologiei, sunttot mai răspândite şi tind să înlocuiască hârtia tipărită, nu e de mirare cărugăciuni sau chestionare pentru examinarea conştiinţei au fost preluate într-oaplicaţie pentru iPhone. Există deja şi alte aplicaţii de acest fel, careservesc ca suporturi digitale pentru rugăciune sau reflecţie, iar BisericaCatolică nu le respinge, ci le încurajează, cu condiţia să fie folosite – aşacum sunt, de altfel! – ca nişte instrumente ajutătoare, bine ştiind că ele nupot înlocui relaţia personală a credinciosului cu Dumnezeu şi cu Biserica”, searată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice a Bucureştiului.

ReacţiaARCB a apărut în contextul în care presa internaţională şi cearomâneascăau scris că Biserica Catolică a aprobat în premieră o aplicaţie oficială pentruiPhone - Confession: A Roman Catholic App - menită să sprijinecredincioşii în actul spovedaniei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image