2017-01-20 06:07

SOCIAL


Blestemul de sub Lacul Ciurel

 |  16:57
Blestemul de sub Lacul Ciurel

În anul 1986, în plinăepocă de aur şi avânt revoluţionar, a fost construit, direct peste cimitirulCrângaşi, Lacul Morii, cu scopul de a opri revărsările râului Dâmboviţa. Pevremuri, aici se afla şi Biserica „Sf. Nicolae”, unul dintre cele mai marilăcaşuri de cult din zonă. Proiectanţii Lacului Morii nu au ţinut cont de celedouă „amănunte”, cimitirul şi biserica, iar autorităţile comuniste au hotărâtdemolarea lor.

Intraseră cu buldozereleîn morminte

Oamenii l-au denumit Lacul Morţii şivorbeau cu oarecare teamă despre el. De atunci au trecut 25 de ani. Peste 100de cruci au răsărit din pământ, pe malul apei, ca nişte mâini disperate carevor să spună ceva. Este un altfel de cimitir, al celor care şi-au pierdut viaţaacolo. Aici s-au înecat Marian, de 8 ani, dincolo Cristian, mai spre vale,Ionuţ şi Valentin, Gheorghe, Mihaela, Ioana şi Paul. Vecinii lacului, cei carelocuiesc în blocurile din zonă, cred că este un loc blestemat şi că morţiifostului cimitir îşi cer drepturile. „Eu stau aproape şi cunosc bineperimetrul, zice Ionuţ Dan. Am avut-o pe bunica înmormântată în cimitirul carea fost sub apă. Când eram mic, prin ’84 sau ’85, ne-au chemat să o scoatem dinpământ şi s-o mutăm în alt cimitir. Nu am reuşit să ajungem la timp. Intraserădeja cu buldozerele în morminte. Se vedeau oasele albe amestecate. Am luat şieu unul, pentru că nu mai ştiam care e bunică-mea, l-am pus într-un săculeţ.L-au înmormântat părinţii mei în cimitirul din Roşu. Toată lumea plângea şi îiblestema pe comunişti.”

„În centru e un curentcare te trage la fund”

Alţi bucureşteni spun că au văzut,în serile senine de vară, tot soiul de luminiţe ciudate pe lac. Ca niştelicurici. Pescarii, mai ales, povestesc că adesea sunt martorii unor întâmplăristranii: „Eram cu barca după peşte, spune Grigore Olaru. Mă aflam aproape delocul în care fusese cimitirul, spre mijlocul lacului. Era linişte, pe la şasedimineaţa, nu bătea vântul. Când, aud plânsete, bocete şi tânguiri! Da’ clarede tot. Măi, ce să fie?! M-am întors, m-am uitat pe maluri, pe lac. Nimic.Blocurile erau la o distanţă destul de mare, vocile nu aveau cum să vină deacolo. Şi nici matol nu eram, că sunt pocăit şi nu beau! Dintr-odată, s-apornit, nene, un vânt, să mă răstoarne cu barca, nu alta! M-a luat cu răcori pela ceafă. Am dat din vâsle spre mal. Cred că erau sufletele morţilor...”.

Toni Baboi face baie în fiecare varăîn lac. Aici a copilărit şi îl cunoaşte ca pe buzunarul propriu. „Mulţi înecaţiam văzut aici, prieteni de-ai mei, care nu s-au mai întors la mal vii. Dacă teduci acolo, în centru, e un curent care te trage la fund. Şi eu era să mor, nu ştiucum am reuşit să scap. Mie mi-e clar: aici e blestem groaznic.”

Tot în zona barajului de la Ciurelse petrec şi numeroase accidente rutiere. Parapetul podului din dreapta, cum sevine dinspre cartierul Crângaşi, este mai mereu rupt din cauza celor carecirculă cu viteză în curbă şi zboară direct în apele Dâmboviţei. Mulţi şi-aupierdut viaţa astfel. Specialiştii în fenomene paranormale sunt de părere căaici se află un nod energetic negativ şi că şoferii trebuie să conducă maşinilecu mare prudenţă în această zonă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image